ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Συστήνεται για πρώτη φορά στις Β. Σποράδες σύλλογος μεσιτών

συστήνεται-για-πρώτη-φορά-στις-β-σπορά-196221

Σύλλογος μεσιτών δημιουργείται στις Βόρειες Σποράδες, με τον Κώστα Ζεμπέκη, ο οποίος διατηρεί επί δώδεκα χρόνια γραφείο real estate στη Σκιάθο, να αναλαμβάνει την πρωτοβουλία. Με το ενδιαφέρον για αγορές ακινήτων, αγροτεμαχίων και παραθαλάσσιων «φιλέτων» να παραμένει σταθερό, ο Σκιαθίτης επιχειρηματίας υπογραμμίζει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι βασικός στόχος είναι «η διασφάλιση των επαγγελματιών του κλάδου στα νησιά».

Σύμφωνα με την άποψη που διατυπώνει ο ίδιος, το επενδυτικό ενδιαφέρον δεν σταμάτησε ποτέ στα νησιά, αντίθετα, είναι διαρκές, με έλληνες και ξένους να στρέφουν την προσοχή στην αγορά ξενοδοχείων και ακινήτων, καθώς επίσης παραθαλάσσιων «φιλέτων». Σε επίπεδο ακινήτων, ιδιαίτερα, εκδηλώνεται πιο έντονο ενδιαφέρον στις Βόρειες Σποράδες, με γνώμονα τις φυσικές ομορφιές των νησιών, τις τιμές και την ύπαρξη αεροδρομίου, που αποτελεί καθοριστικό παράγοντα, ειδικά για όσους προέρχονται από το εξωτερικό.

Σε μια περίοδο κατά την οποία εκτιμάται ότι ο κλάδος του real estate θα σημειώσει περαιτέρω άνοδο, ο κ. Ζεμπέκης επισημαίνει ότι «πρέπει να προστατευθεί το επάγγελμα και παράλληλα να διοργανωθούν επιμορφωτικά σεμινάρια για να γίνουμε καλύτεροι, προς όφελος των πελατών».

Βασική προϋπόθεση για την υλοποίηση της προσπάθειας αποτελεί η συγκέντρωση 20 τουλάχιστον υπογραφών και από τα τρία νησιά, με επόμενο βήμα την κατάρτιση του καταστατικού και την διενέργεια αρχαιρεσιών, στη συνέχεια, για την εκλογή διοικητικού συμβουλίου.

Αρχικός στόχος του Συλλόγου είναι, όπως προαναφέρθηκε, να προστατευτεί το επάγγελμα του μεσίτη και παράλληλα να διοργανωθούν σεμινάρια και εκδηλώσεις, καθώς επίσης ενημερωτικές δράσεις σχετικά με τις εκτιμήσεις ακίνητων.

Στο μεταξύ, δημιουργήθηκε στο facebook ομάδα με την ονομασία ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΕΣΙΤΩΝ ΣΠΟΡΑΔΩΝ, ενώ όπως αναφέρει ο κ. Ζεμπέκης, εκδηλώνεται ήδη ενδιαφέρον από μεσίτες των νησιών.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου