ΣΠΟΡΑΔΕΣ

«Προσβλητική η συμπεριφορά Τζούμα στο κυβερνητικό κλιμάκιο»

προσβλητική-η-συμπεριφορά-τζούμα-στ-489995

H επίθεση στον δήμαρχο από τη ΔΗΜ.Τ.Ο. Ν.Δ. Σκιάθου και το επεισόδιο Τζούμα- Μακρή στη διάρκεια της επίσκεψης Θεοχάρη

Στον απόηχο της επίσκεψης του υπουργού Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη στο νησί της Σκιάθου, η ΔΗΜ.Τ.Ο. Ν.Δ. Σκιάθου, σε ανακοίνωση που υπογράφεται από τον πρόεδρο της οργάνωσης Νίκο Φεγγερό, επιτίθεται κατά του δημάρχου Σκιάθου Θοδωρή Τζούμα.

Τον κατηγορεί ότι επέδειξε προσβλητική συμπεριφορά στο κυβερνητικό κλιμάκιο και τον καλεί να ζητήσει δημόσια συγνώμη, με αφορμή επεισόδιο που σημειώθηκε πριν την έναρξη της σύσκεψης για τον τουρισμό, με τον δήμαρχο να ζητά από την υφυπουργό Παιδείας Ζέττα Μακρή να αποχωρήσει από την αίθουσα διότι η σύσκεψη γίνεται υπό την αιγίδα του δήμου.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΔΗΜ.Τ.Ο. Ν.Δ., ενώ δύο στελέχη της κυβέρνησης, ο υπουργός Τουρισμού κ. Θεοχάρης και η υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, βουλευτής Μαγνησίας κα Μακρή, κλήθηκαν να εκπροσωπήσουν την κυβέρνηση σε ανοιχτή συζήτηση για τον τουρισμό στο νησί, παρουσία επίσης του βουλευτή Μαγνησίας της ΝΔ Κων. Μαραβέγια, ο δήμαρχος επέδειξε απρεπή και προσβλητική συμπεριφορά, καθώς επιτέθηκε στην κ. Μακρή προσπαθώντας να τη διώξει από την αίθουσα επειδή όπως είπε «η συνεδρίαση είναι του δήμου» και αξίωσε να μην είναι η υφυπουργός στο πάνελ των ομιλητών. Επίσης παρέλειψε να αναφέρει ότι στη σύσκεψη παραβρίσκονταν και ο έτερος βουλευτής Κων. Μαραβέγιας.

«Η σοβαρότητα, η ψυχραιμία και η αίσθηση ευθύνης των κυβερνητικών στελεχών, κυρίως με την παρέμβαση του υπουργού Τουρισμού που υπερασπίστηκε την υφυπουργό Παιδείας, διέσωσαν το κύρος του νησιού μας, απέναντι και σε ξένους δημοσιογράφους που συμμετείχαν στη συζήτηση», συνεχίζει ο κ. Φεγγερός και βάλει κατά του δημάρχου.

«Δεν αποτελεί δικαίωμα του κ. Θ. Π. Τζούμα να επιλέγει το πότε οι άνθρωποι που έχουν την ευθύνη της διακυβέρνησης της Ελλάδας και οι εκπρόσωποι του ελληνικού Κοινοβουλίου, θα συμμετέχουν και θα εκπροσωπούν τους πολίτες της χώρας και της Σκιάθου. Ο ίδιος είναι εκπρόσωπος του δήμου Σκιάθου και όχι των ατομικών του επιλογών!

Δεν αποτελεί δικαίωμά του να μην τηρεί τα τυπικά και άτυπα πρωτόκολλα διαχείρισης δημόσιων εκδηλώσεων, όταν παρίστανται στελέχη κυβερνητικά ή άλλων φορέων. Οφείλει να εφαρμόζει τους κανόνες και όρους της δημόσιας πραγματικότητας και όχι του σπιτιού του.

Δεν αποτελεί δικαίωμά του να «φιλοξενεί» όσους επισκέπτονται το νησί μας, σύμφωνα με τις δικές του γνώσεις και συνήθειες αγένειας και αξεστοσύνης. Οφείλει να μάθει και να σέβεται κανόνες δημόσιας συμπεριφοράς και ευγένειας.

Δεν αποτελεί δικαίωμά του να εκπροσωπεί μόνον τα ατομικά του συμφέροντα, αλλά όλων των Σκιαθιτών τα οποία είναι αλληλένδετα με το τουρισμό. Οφείλει να συνεργάζεται με τα κυβερνητικά στελέχη, ακόμη κι αν δεν είναι της αρεσκείας του».

Τέλος, ο κ. Φεγγερός τονίζει ότι «ο δήμαρχος οφείλει να έχει αυτοέλεγχο, ειδάλλως να παραιτηθεί για το καλό του τόπου και το δικό του».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου