ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Αναβάθμιση παιδικών χαρών στην Αλόννησο

αναβάθμιση-παιδικών-χαρών-στην-αλόνν-608576

Πρωτοβουλίες για την τοπική κοινωνία από τον Δήμο Αλοννήσου

Συνεχίζονται καθημερινά οι δράσεις από τις υπηρεσίες του Δήμου Αλοννήσου. Στο προηγούμενο διάστημα παραδόθηκε από τον εργολάβο στον Παιδικό Σταθμό Αλοννήσου, η τρίτη από τις τέσσερις παιδικές χαρές που αναβαθμίστηκαν με χρηματοδότηση του ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ, στο πλαίσιο του προγράμματος «Προμήθεια εξοπλισμού για την αναβάθμιση των παιδικών χαρών του Δήμου Αλοννήσου».

Ακόμη στο κτίριο του Παιδικού Σταθμού Αλοννήσου, υπάρχει εγκεκριμένη χρηματοδότηση ύψους 85.000 ευρώ, από το Υπουργείο Εσωτερικών, όπου το προσεχές διάστημα θα γίνει εκτεταμένη ανακαίνιση στο κτίριο έτσι ώστε να ανταποκρίνεται στις προδιαγραφές του νέου θεσμικού πλαισίου αδειοδότησης.

Πρόσληψη γυμναστών

Aίτημα για τον προγραμματισμό προσλήψεων πτυχιούχων φυσικής αγωγής θα υποβάλει, εξάλλου, ο Δήμος Αλοννήσου για το έτος 2021 -2022 μετά από απόφαση που έλαβε το δημοτικό συμβούλιο. Ειδικότερα ο Δήμος θέλει να απασχοληθούν δύο πτυχιούχοι φυσικής αγωγής ΠΕ για χρονικό διάστημα έως οχτώ μήνες για το πρόγραμμα «Αθληση για όλους».

Το σύνολο της δαπάνης για τη μισθοδοσία του προσωπικού θα καλυφθεί αποκλειστικά από το αντίτιμο που θα καταβάλουν οι εξυπηρετούμενοι κάτοικοι και δημότες με τη μορφή διδάκτρων ή από είσπραξη δωρεών και χορηγιών ή μέσω της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού. Ο λόγος για τον οποίο απαιτείται η πρόσληψη του προσωπικού αυτού είναι η έλλειψη προσωπικού ανάλογης ειδικότητας σε αυτό που υπηρετεί στον Δήμο Αλοννήσου για τη στελέχωση των τμημάτων του παραπάνω προγράμματος που θα υλοποιηθεί σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.

Σκοπός των προγραμμάτων άθλησης για όλους είναι η βελτίωση του βιολογικού επιπέδου των αθλουμένων, η καλλιέργεια αθλητικού χαρακτήρα και αθλητικής συνείδησης, η αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου και η αναψυχή των αθλουµένων, των οποίων η ανταπόκριση είναι μεγάλη διότι απευθύνονται σε όλες τις ηλικιακές ομάδες.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου