ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Το ΚΚΕ Μαγνησίας αποχαιρετά τον Γιάννη Τραχανά

το-κκε-μαγνησίας-αποχαιρετά-τον-γιάνν-784428

Η Tομεακή Επιτροπή Μαγνησίας του ΚΚΕ αποχαιρετά με θλίψη τον Γιάννη Τραχανά, που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 72 ετών.

Ο Γιάννης Τραχανάς γεννήθηκε στη Σκόπελο το 1948 και από μικρός, μέσα σε δύσκολες συνθήκες, ανέπτυξε κοινωνική και πολιτική δράση. Συνέχισε στην ίδια ρότα και στην Αθήνα, όπου μετακόμισε η οικογένειά του με σκοπό να σπουδάσει. Εντάσσεται στη Δημοκρατική Νεολαία Λαμπράκη και παίρνει μέρος στους αγώνες της εποχής. Αφού τελείωσε το Γυμνάσιο, έδωσε με επιτυχία εξετάσεις για την εισαγωγή του στο Πανεπιστήμιο και μάλιστα στην Ιατρική Σχολή Θεσσαλονίκης, όμως το καθεστώς της Χούντας τον απέκλεισε λόγω «κοινωνικών φρονημάτων». Αναγκάστηκε να σπουδάσει υπομηχανικός και εργάστηκε ως εργοδηγός σε μεγάλες κατασκευαστικές εταιρίες αποκτώντας πλούσια πείρα. Παράλληλα είχε δράση στο Σύλλογο των εν Αθήναις Σκοπελιτών διατελώντας μάλιστα και πρόεδρός του. Αρχές δεκαετίας του ‘80 γίνεται μέλος του ΚΚΕ, τίτλο που έφερε επάξια μέχρι το τέλος της ζωής του. Με την επάνοδό του στο νησί ανέλαβε δράση εκλεγόμενος δύο φορές δημοτικός σύμβουλος από το 1986 έως το 1994 και πρόεδρος στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Σκοπέλου.

Την περίοδο των ανατροπών υπερασπίστηκε αταλάντευτα τα επαναστατικά χαρακτηριστικά του Κόμματος απέναντι στο οπορτουνιστικό ρεύμα.

Παρά τα προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε τα τελευταία χρόνια, έδινε το «παρών» σε κάθε προσκλητήριο του Κόμματος, πάντα μάχιμος, ενθουσιώδης, με το μυαλό και την καρδιά δοσμένα στην υπόθεση της εργατικής τάξης.

Το ΚΚΕ Μαγνησίας εκφράζει στην κόρη του Ράνια και το γαμπρό του Μιχάλη εκφράζουμε τα πιο θερμά συλλυπητήρια.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου