ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Ανάσα για τις Βόρειες Σποράδες

ανάσα-για-τις-βόρειες-σποράδες-784480

Τονωτική ένεση για τους επιχειρηματίες το πρόγραμμα της Περιφέρειας, υπογραμμίζει ο πρόεδρος των ξενοδόχων Σκιάθου

Ισχυρό χρηματοδοτικό εργαλείο για τους επαγγελματίες όλων των κλάδων στη Θεσσαλία και τις Βόρειες Σποράδες το πρόγραμμα οικονομικής ενίσχυσης ΑΝΑΣΑ από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, που αποτέλεσε τονωτική ένεση και για πολλούς ξενοδόχους της Σκιάθου.

Σε μια εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία για όλους τους κλάδους, με την πανδημία να «καλπάζει» και τις οικονομικές επιπτώσεις να χαρακτηρίζονται «δραματικές», ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Σκιάθου, Αλέκος Ευσταθίου, ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι «το πρόγραμμα ΑΝΑΣΑ είναι σημαντικό βοήθημα, γιατί πολλές επιχειρήσεις ξενοδοχειακές και εστίασης και μικρών καταλυμάτων, επωφελούνται. Είναι ισχυρό εργαλείο για να σταθούν οι επαγγελματίες στα πόδια τους, γιατί θα μας δώσει την ευκαιρία να καλύψουμε προμηθευτές, ορισμένα λειτουργικά έξοδα. Είναι σημαντικό βοήθημα, διότι αυτά τα χρήματα δεν είναι επιστρέψιμα».

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε, παράλληλα, η Ενωση Ξενοδόχων Σκιάθου για το ίδιο θέμα, επισημαίνεται ότι: «Την προηγούμενη εβδομάδα ανακοινώθηκαν οι εγκριθείσες επιχειρήσεις του προγράμματος οικονομικής ενίσχυσης ΑΝΑΣΑ από την Περιφέρεια Θεσσαλίας. Ο χρόνος εξαγωγής των αποτελεσμάτων από την καταληκτική ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων αποτελεί ευχάριστη έκπληξη».

Με την ίδια ανακοίνωση, οι ξενοδόχοι της Σκιάθου ευχαριστούν και συγχαίρουν «τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό και την αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας και Βορείων Σποράδων Δωροθέα Κολυνδρίνη για τη συνεχή υποστήριξη στον τουριστικό κλάδο της Σκιάθου». Παράλληλα ευχαριστούν «και τα στελέχη της Αναπτυξιακής Εταιρείας Διαχειρίσεως Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας και όλους όσοι εργάστηκαν για τη γρήγορη ολοκλήρωση του έργου».

Κοινή πεποίθηση των ξενοδόχων της Σκιάθου ότι «το πρόγραμμα ΑΝΑΣΑ είναι μια εξαιρετική βοήθεια και ένα σημαντικό εργαλείο για τον ξενοδοχειακό και τουριστικό κλάδο της Σκιάθου και όχι μόνο σε μια ακόμη αβέβαιη τουριστική περίοδο που έρχεται».

Με ευχές για «καλή χρονιά με υγεία, δύναμη και υπομονή σε όλο τον κόσμο», ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Σκιάθου και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου εκφράζουν την ελπίδα ότι το 2021 θα είναι καλύτερο σε σύγκριση με τη χρονιά που μόλις πέρασε, με καθοριστικό παράγοντα το εμβόλιο σε πανευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο.

Αναφερόμενος στα πρώτα μηνύματα που καταφθάνουν από το εξωτερικό, ο κ. Ευσταθίου επισήμανε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι «τη συγκεκριμένη περίοδο η μόνη αγορά, η οποία δείχνει να παρουσιάζει σχετική κίνηση, είναι η αγγλική», ενώ τόνισε ότι «μετά τον Ιανουάριο περιμένουμε να δούμε την εξέλιξη των εμβολιασμών στις χώρες που είναι οι κύριες αγορές μας, δηλαδή Γερμανία, Ιταλία, Βρετανία και σκανδιναβικές και παράλληλα τους κοινούς κανόνες μετακίνησης μεταξύ των χωρών, για να κρίνουμε πώς θα κινηθεί η αγορά».

Μέχρι στιγμής η κατάσταση στον τουρισμό χαρακτηρίζεται «στάσιμη», με τον πρόεδρο της Ενωσης Ξενοδόχων Σκιάθου να επισημαίνει ότι «όλα εξαρτώνται από την πορεία του εμβολιασμού στις ευρωπαϊκές χώρες», ενώ εμφανίστηκε συγκρατημένα αισιόδοξος για τη νέα σεζόν.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου