ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Παραχώρηση τμημάτων οικοπέδων για πεζοδρομήσεις ζητά ο Δήμος Σκοπέλου

παραχώρηση-τμημάτων-οικοπέδων-για-πε-849063

Το ζήτημα της κατασκευής πεζοδρομίων στο νησί της Σκοπέλου τέθηκε από την δημοτική αρχή τέθηκε κατά την τελευταία επίσκεψη της Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Μαγνησίας, Δωροθέας Κολυνδρίνη στη Σκόπελο, που στόχο είχε μεταξύ άλλων την παρακολούθηση της εξέλιξης κατασκευής των έργων.

Η ανταπόκριση της κ.Κολυνδρίνη στο αίτημα για κατασκευή πεζοδρομίων στον επαρχιακό δρόμο Αγ. Ρηγινάκη – Παναγία Ξενιά, στον επαρχιακό του Έλιους (φαρμακείο Μαντά) και της Γλώσσας (διασταύρωση Καστρί), υπήρξε θετική.

Την Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2020, με εντολή της κ. Κολυνδρίνη έφθασε στο νησί ο κ. Ρ. Καραμαύρος, μηχανικός και σε συνεργασία με τον Πρόεδρο του Δ.Σ Άγγελο Ξηντάρη, τον Αντιδήμαρχο Νικόλαο Βαφίνη και τους Προέδρους και Συμβούλους των Κοινοτήτων Έλιους και Γλώσσας, επισκέφθηκαν τις ως άνω περιοχές, προκειμένου να διενεργήσουμε έναν πρώτο επιτόπιο έλεγχο – αυτοψία και να διαπιστώσουν τυχόν υπάρχουσες αστοχίες.

Από την αυτοψία προέκυψε ότι σε συγκεκριμένα τμήματα της οδού δεν είναι δυνατή η κατασκευή πεζοδρομίου, πλάτους τουλάχιστον 1,20 μ, λόγω υφιστάμενων περιφράξεων όμορων ιδιοκτησιών.

Κατόπιν αυτού από τον Δήμο Σκοπέλου ανακοινώθηκε ότι προκειμένου να ολοκληρωθεί το έργο της πεζοδρόμησης και να κατασκευαστεί συνεχές πεζοδρόμιο, το οποίο να εξυπηρετεί τόσο τους πολίτες, όσο και τους επισκέπτες του νησιού, κρίνεται απαραίτητη η συνεργασία των εν λόγω ιδιοκτητών με τον Δήμο υ. Συνακόλουθα, γίνεται έκκληση προς τους πολίτες, να παραχωρήσουν τμήμα του οικοπέδου τους, κατά το μέρος μόνον που αυτό απαιτείται για την κατασκευή πεζοδρομίου, για λόγους δημοσίου συμφέροντος και προς εξυπηρέτηση του κοινωνικού συνόλου.

Σε ανακοίνωση του Δήμου αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι: «Η ευγενική παραχώρησή τους εξυπηρετεί πρωτίστως τις ίδιες τις ιδιοκτησίες, δεδομένου ότι θα δημιουργηθεί ασφαλής πεζοδρόμηση, την οποία θα χρησιμοποιούν καθημερινά οι ίδιοι και μέλη των οικογενειών τους για την ασφαλή μετάβαση προς τις οικίες τους, ενώ παράλληλα δίδεται εις τους ιδιοκτήτες η δυνατότητα να προσφέρουν εμπράκτως στο κοινωνικό σύνολο, αποδεικνύοντας την κοινωνική τους αλληλεγγύη.

Κατόπιν των ανωτέρω, παρακαλούμε θερμά τους αγαπητούς συμπολίτες μας να συνδράμουν στην ολοκλήρωση του εξαιρετικά σημαντικού για όλους μας, έργου της πεζοδρόμησης της νήσου Σκοπέλου. Η θετική ανταπόκριση των συμπολιτών μας επί του ζητήματος, θα αποτελέσει μέγιστη συμβολή και συμπαράσταση στον καθημερινό αγώνα του Δήμου Σκοπέλου, για προσφορά προς το ευρύτερο κοινωνικό σύνολο και ιδιαίτερα προς την τοπική κοινωνία του νησιού. Ο Δήμος Σκοπέλου παραμένει πάντα στην διάθεση όλων των πολιτών για περαιτέρω διευκρινήσεις επί του ζητήματος».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου