ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Χρ. Μπουκώρος: Λύνεται το θέμα της πρόσβασης στο Θαλάσσιο Πάρκο Αλοννήσου

χρ-μπουκώρος-λύνεται-το-θέμα-της-πρόσβ-850329

Παρέμβαση από τον βουλευτή Μαγνησίας και Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο Ν.Δ. Χρήστο Μπουκώρο για τους μόνιμους κατοίκους των νησιών των Βορείων Σποράδων

Μετά από συζήτηση του Κοινοβουλευτικού Εκπρόσωπου και βουλευτή Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστου Μπουκώρου με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κωστή Χατζηδάκη και επιτελικά στελέχη του υπουργείου, δόθηκε η δέσμευση ότι θα επιλυθεί το ζήτημα της πρόσβασης στην Α΄ Ζώνη του Θαλάσσιου Πάρκου Αλοννήσου – Βορείων Σποράδων, άνευ εισιτηρίου.

Συγκεκριμένα, οι κατέχοντες νόμιμη περιουσία στην Α΄ ζώνη του Θαλάσσιου Πάρκου Αλοννήσου, με τροποποίηση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης (Κ.Υ.Α.: ΥΠΕΝ/ΥΠΡΓ/84580/8195/9-9-2020), θα αποκτήσουν ελεύθερη πρόσβαση, ενώ οι νομικοί σύμβουλοι του υπουργείου αναζητούν την νομική φόρμουλα, ώστε να επιτραπεί η πρόσβαση και στους μόνιμους κατοίκους των νησιών των Βορείων Σποράδων.

Σε κάθε περίπτωση, τόσο ο Υπουργός, κ. Κωστής Χατζηδάκης όσο και τα στελέχη του υπουργείου τόνισαν ότι η στόχευση της συγκεκριμένης Κ.Υ.Α. είναι η ενίσχυση της βιωσιμότητας του Φορέα Διαχείρισης Θαλάσσιου Πάρκου Αλοννήσου και Β. Σποράδων και όχι η δημιουργία προβλημάτων στην καθημερινότητα των ντόπιων κατοίκων.

Ο Χρήστος Μπουκώρος ευχαρίστησε θερμά τόσο τον υπουργό όσο και τα στελέχη του υπουργείου για την ανταπόκρισή τους στην επίλυση του ζητήματος.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου