ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Τιμή στον Ολυμπιονίκη της Σκοπέλου

τιμή-στον-ολυμπιονίκη-της-σκοπέλου-754297

Γλυπτό έργο που αναφέρεται στην κορυφαία αθλητική στιγμή που βίωσε ο Νίκος Σκιαθίτης στην παραλία Λουτρακίου

Εκφραση τιμής και ευγνωμοσύνης στο πρόσωπο του Ολυμπιονίκη Νίκου Σκιαθίτη, με καταγωγή από την Γλώσσα Σκοπέλου, είναι η πρωτοβουλία της δημοτικής αρχής Σκοπέλου, να τοποθετηθεί γλυπτό έργο με την μορφή του, στην παραλία του Λουτρακίου.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ, το γλυπτό είναι εμπνευσμένο από τη στιγμή της απονομής του χάλκινου μετάλλου στην Ολυμπιάδα του 2004, όπου κατέκτησε την τρίτη θέση μαζί με τον Βασίλη Πολύμερο, περνώντας στο πάνθεον των κορυφαίων αθλητών.

Η πρωτοβουλία του δημάρχου Σκοπέλου Σταμάτη Περίσση και των συνεργατών του είναι καινοτόμα, καθώς είναι η πρώτη, ίσως, φορά στα χρονικά που τιμάται με αυτό τον τρόπο αθλητής, πολύ δε περισσότερο Ολυμπιονίκης, εν ζωή.

Στο μεταξύ, έχει ήδη διαμορφωθεί ο χώρος όπου θα τοποθετηθεί το γλυπτό, με τον δήμαρχο Σκοπέλου να επισημαίνει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι τοποθετείται στο συγκεκριμένο σημείο που συνδέθηκε με τις αναμνήσεις των παιδικών χρόνων του Νίκου Σκιαθίτη, ο οποίος κατάγεται, όπως προαναφέρθηκε, από την Γλώσσα Σκοπέλου.

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ επικοινώνησε με τον τιμώμενο, ο οποίος υπογράμμισε ότι στο νησί, τόπο καταγωγής του πατέρα του και της οικογένειάς του, στις καλοκαιρινές διακοπές των παιδικών του χρόνων, έπιασε για πρώτη φορά στα χέρια του τα κουπιά, που έμελλε να τον οδηγήσουν λίγα χρόνια αργότερα, στις κορυφογραμμές του διεθνούς αθλητισμού.

«Ως παιδί εκεί έμαθα να πιάνω κουπί στα χέρια μου για πρώτη μου φορά μέσα σε ψαρόβαρκες, μέσα στο ψάρεμα, μέσα στις καλοκαιρινές διακοπές και σιγά – σιγά εκεί έμαθα να κωπηλατώ ουσιαστικά. Στη συνέχεια βρέθηκα στον Αγιο Κωνσταντίνο, στον ΟΕΑ/ΝΑΒ και έμαθα να κωπηλατώ», είπε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στην πρωτοβουλία της δημοτικής αρχής Σκοπέλου, ο Νίκος Σκιαθίτης υπογράμμισε ότι «ο κ. Περίσσης είναι άνθρωπος μεθοδικός και στοχευμένος, το συζήτησε μαζί μου και επικοινώνησε την ιδέα του μαζί με τους συνεργάτες του. Το συζητήσαμε πέρυσι το καλοκαίρι όταν βρέθηκα για διακοπές στο νησί και παράλληλα, συζητήσαμε και για πολλά άλλα αθλητικά θέματα».

Παράλληλα, χαρακτήρισε «μεγάλη ιδέα» την απόδοση τιμής στο πρόσωπό του, στο νησί της καταγωγής του. «Είναι σημαντικό να διακοσμεί το λιμάνι ένα ιστορικό γεγονός, που αναφέρεται σε έναν άνθρωπο που βρίσκεται εν ζωή και μπορεί να προσφέρει ακόμη περισσότερα μέσα από την παρουσία του αγάλματος. Μπορεί ο ντόπιος ή ο επισκέπτης να διαβάσει την ιστορία του αθλητή και να τον γνωρίσει ή να καθοδηγηθεί από τον ίδιο. Η ιδέα αυτή είναι πάρα πολύ χρήσιμη και μπορεί να προσφέρει πάρα πολλά θετικά πράγματα για τον τουρισμό και την ιστορία και πρέπει να αποτελέσει πρότυπο και για άλλους Δήμους», υπογράμμισε.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου