ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Αίτημα για τηλεϊατρική στις Σποράδες

αίτημα-για-τηλεϊατρική-στις-σποράδες-754814

Την ανάγκη διεύρυνσης του προγράμματος που λειτουργεί σε 30 νησιά υπογραμμίζει ο δήμαρχος Σκοπέλου

Κοινό αίτημα για φορείς και κατοίκους των νησιών των Βορείων Σποράδων είναι η επέκταση των υπηρεσιών υγείας υψηλής ποιότητας για κατοίκους και επισκέπτες, μέσω της τηλεϊατρικής. Το πρόγραμμα λειτουργεί ήδη με επιτυχία σε 30 νησιά του Αιγαίου, ενώ έχει εξαγγελθεί η επέκτασή του από το Υπουργείο Υγείας και τις δύο υγειονομικές περιφέρειες του Αιγαίου, σε 22 ακόμη νησιά.

Με δήλωσή του στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, ο δήμαρχος Σκοπέλου Σταμάτης Περίσσης, ανέφερε ότι «η ανακοίνωση της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς και Αιγαίου αφορά τις αντίστοιχες γεωγραφικές περιοχές, αλλά ελπίζουμε να πράξει τα δέοντα και η 5η ΥΠΕ στην οποία ανήκουμε, προκειμένου να ενταχθούν και τα νησιά των Βορείων Σποράδων στο ίδιο πρόγραμμα».

Με το σχετικό υπόμνημα – αίτημα του Δήμου Σκοπέλου να απευθύνεται στην διοίκηση της 5ης ΥΠΕ και την Περιφέρεια Θεσσαλίας, ο δήμαρχος επεσήμανε ότι «είναι μείζον θέμα, διότι θα υπάρξει πλήρης κάλυψη σε πολύ μεγάλο βαθμό. Είναι πάρα πολύ σημαντικό να υπάρχει κάλυψη μέσα από μεγάλα νοσοκομεία».

Παράλληλα, ο κ. Περίσσης ανέφερε ότι μετά την διαβεβαίωση που είχε από την Γενική Γραμματεία Αιγαίου ότι στο πρόγραμμα τηλεϊατρικής, που θα επεκταθεί σε 22 επιπλέον νησιά, θα ενταχθεί και η 5η ΥΠΕ, απέστειλε το σχετικό υπόμνημα στους αρμόδιους φορείς, υπογραμμίζοντας και υπενθυμίζοντας τη σημασία του.

Στο πλαίσιο του έργου θα δημιουργηθούν επίσης 90 συστήματα κατ’ οίκον παρακολούθησης ασθενών, των οποίων η μετακίνηση από την οικεία τους στα Κέντρα Υγείας καθίσταται δυσχερής, προσφέροντας σημαντικές υπηρεσίες σε νησιωτικές περιοχές που έχουν απόλυτη ανάγκη από υπηρεσίες υγείας υψηλής ποιότητας, με τη βοήθεια της σύγχρονης τεχνολογίας.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου