ΣΠΟΡΑΔΕΣ

«Πρεμιέρα» καταδύσεων για το κοινό στο υποβρύχιο μουσείο Αλοννήσου

πρεμιέρα-καταδύσεων-για-το-κοινό-στ-756749

Μετά το εντυπωσιακό άνοιγμα του πρώτου Ελληνικού υποθαλάσσιου μουσείου στο ναυάγιο της Περιστάρας

Με ενθουσιώδη σχόλια του διεθνούς Τύπου και εντυπωσιακά αφιερώματα που κεντρίζουν το ενδιαφέρον των φίλων της κατάδυσης, άνοιξε χθες για το κοινό το πρώτο ελληνικό υποθαλάσσιο μουσείο, στο ναυάγιο της Περιστέρας, στην Αλόννησο. Με διθυραμβικά σχόλια να δημοσιεύονται στην Guardian, αφιερώματα σε μεγάλα δίκτυα του βεληνεκούς του BBC, το διάσημο ναυάγιο της κλασικής περιόδου, υποδέχεται από χθες τους πρώτους υποβρύχιους επισκέπτες.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Λάτρεις των καταδύσεων από όλο τον κόσμο, από Νέα Ζηλανδία και Πορτογαλία, μέχρι Αγγλία και Γαλλία, στρέφουν με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον το βλέμμα στο διάσημο ναυάγιο και κάνουν ήδη κρατήσεις στα τοπικά καταδυτικά κέντρα, περιμένοντας με λαχτάρα την στιγμή της κατάδυσης.

Ηδη από χθες, οι δύτες έχουν τη δυνατότητα να καταδύονται με ταμπλέτα που παρέχει πληροφοριακό υλικό για τα αρχαιολογικά ευρήματα ενώ πέντε υποβρύχιες κάμερες μεταδίδουν ζωντανά εικόνα 24 ώρες το 24ωρο στην ιστοσελίδα nous.com.gr.

Ενθουσιασμένοι όσοι βούτηξαν

Ενθουσιασμένοι δήλωσαν, ήδη, όσοι είχαν χθες την ευκαιρία να καταδυθούν στα άδυτα της τοπικής ιστορίας και να θαυμάσουν από κοντά το εντυπωσιακό ναυάγιο που περιλαμβάνει πλήθος αμφορέων, διάσπαρτους στον βυθό. Τα ενθουσιώδη σχόλια των πρώτων επισκεπτών μετέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο Κώστας Ευσταθίου, ιδιοκτήτης καταδυτικού κέντρου στην Αλόννησο, γνωστός τουριστικός πράκτορας, υπογραμμίζοντας ότι «το άνοιγμα του πρώτου υποβρύχιου μουσείου θα συμβάλλει αποφασιστικά στην ενίσχυση της τουριστικής κίνησης και της τοπικής οικονομίας. Υπάρχει ενθουσιασμός και παγκόσμιο ενδιαφέρον».

Υπενθυμίζεται πως το πρώτο υποβρύχιο μουσείο της Ελλάδας εγκαινιάστηκε επίσημα το περασμένο Σάββατο από την υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη παρουσία του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού, ο οποίος καταδύθηκε, σημειωτέον, σε βάθος 25 μέτρων, μαζί με τον δήμαρχο Αλοννήσου Πέτρο Βαφίνη, τον δημοφιλή Σάκη Ρουβά και στελέχη της Εφορείας Εναλίων Αρχαιοτήτων.

Μεγάλη επένδυση

Με την τουριστική κίνηση να παρουσιάζει ανοδική πορεία, ο δήμαρχος Αλοννήσου Πέτρος Βαφίνης τόνισε από την πλευρά του ότι «για την Αλόννησο είναι πολύ σημαντικό, να είναι προορισμός. Στόχος και επιθυμία μας είναι να καταστεί ευρύτερα γνωστό το νησί σε όλο τον κόσμο, έτσι ώστε να πετύχουμε μεγαλύτερα τουριστικά και οικονομικά οφέλη για την τοπική κοινωνία. Το ζητούμενο είναι η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, η εδραίωση του ποιοτικού τουρισμού, διότι οι λάτρεις των καταδύσεων διαθέτουν μεγάλη οικονομική επιφάνεια. Επενδύουμε στον τουρισμό και θα προβάλλουμε το ναυάγιο της Περιστέρας σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου