ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Εφτασαν οι πρώτες πτήσεις από Βρετανία στη Σκιάθο [video]

εφτασαν-οι-πρώτες-πτήσεις-από-βρετανί-771912

Η πρώτη πτήση για φέτος το καλοκαίρι από το Ηνωμένο Βασίλειο από την αεροπορική εταιρία Jet2.com έφτασε νωρίς το μεσημέρι στη Σκιάθο από το Stansted του Λονδίνου με αριθμό LS-1641 η οποία εκτελέστηκε με αεροσκάφους τύπου Boeing 737-800 χωρητικότητας 189 θέσεων.

Η συγκεκριμένη πτήση της Jet2.com στη Σκιάθο αποτελεί ένα ορόσημο, όχι μόνο διότι «ανοίγει» την αγορά της Μεγάλης Βρετανίας για το 2020, αλλά και επειδή είναι η πρώτη φορά που έρχεται η εταιρία στο νησί.

Η Jet2.com κάλυψε από νωρίς πέρυσι τον Οκτώβριο το κενό που άφησε η Thomas Cook ανακοινώνοντας μεγάλο αριθμό πτήσεων. Δυστυχώς το πλάνο αυτό δεν εκτελέστηκε ποτέ άρτιο λόγω του COVID-19.

Το απόγευμα επίσης σήμερα δύο ακόμη πτήσεις της Jet2.com από το Ηνωμένο Βασίλειο έφτασαν στη Σκιάθο, μία από Μπέρμιγχαμ και μία από Μάντσεστερ.

Συνολικά στην Σκιάθο με τις πρώτες τρεις πτήσεις έφθασαν 407 Βρετανοί και τις επόμενες ημέρες οι πτήσεις θα αρχίσουν να πολλαπλασιάζονται, εφ’ όσον όλα κυλήσουν ομαλά από την παρουσία των Βρετανών στην Ελλάδα.

Οι πρώτοι Βρετανοί τουρίστες στο νησί, ελέγχθηκαν επισταμένως με βάση τις ενδείξεις που προκύπτουν από το ειδικό barcode το οποίο έλαβαν με τη συμπλήρωση της φόρμας PLF, ενώ στο νησί έχουν ληφθεί όλα τα αναγκαία μέτρα τόσο στο αεροδρόμιο, όσο και σε μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες που έχουν προγραμματίσει να διαμένουν κατά την διάρκεια των διακοπών τους.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου