ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Αλ. Ευσταθίου: «Το νησί είναι ασφαλέστατο»

αλ-ευσταθίου-το-νησί-είναι-ασφαλέστα-8687

Τονίζει ο πρόεδρος των ξενοδόχων Σκιάθου – Ψυχραιμία συνιστούν οι θεσμικοί φορείς των Βορείων Σποράδων

Με ψυχραιμία αντιμετωπίζουν την επόμενη μέρα οι επαγγελματίες και οι θεσμικοί φορείς των νησιών, μετά το αρχικό μούδιασμα που προκάλεσε το πρώτο εισαγόμενο κρούσμα κορονοϊού, που αντιμετωπίστηκε άμεσα, σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διαδικασίες. Καταγράφοντας την εικόνα των νησιών στην εκκίνηση των πτήσεων εξωτερικού, ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ επικοινώνησε με θεσμικούς φορείς σημειώνοντας τον αντίκτυπο και τις απόψεις επαγγελματιών, αρχής γενομένης από τον πρόεδρο των ξενοδόχων της Σκιάθου, που τόνισε ότι «είναι ασφαλές το νησί».

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Με δήλωσή του στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Σκιάθου Αλέκος Ευσταθίου υπογράμμισε ότι: «Από τη στιγμή που η χώρα μας άνοιξε τα σύνορα στον τουρισμό, από τη στιγμή που πάρθηκε αυτή η απόφαση, είναι βέβαιο ότι σε όλη τη χώρα θα υπάρξουν επισκέπτες με κρούσματα. Είναι πιθανό».

Αναφερόμενος στον αντίκτυπο του πρώτου κρούσματος, υπογράμμισε ότι «τηρήθηκαν οι προβλεπόμενες διαδικασίες. Δεν υπάρχει καμία αναστάτωση. Είναι πλήγμα κατά του τουρισμού όταν μεγαλοποιούνται οι καταστάσεις, λειτουργώντας ενάντια στο εισόδημα χιλιάδων εργαζομένων και δεκάδων επιχειρήσεων. Το νησί είναι ασφαλέστατο, οι διαδικασίες τηρούνται όπως πρέπει να τηρηθούν. Ακολουθούμε απαρέγκλιτα τις εντολές του ΕΟΔΥ και της Πολιτικής Προστασίας».

Σκιαγραφώντας το υψηλό πλαίσιο οργάνωσης, ο πρόεδρος των ξενοδόχων της Σκιάθου υπογράμμισε σε όλους τους τόνους ότι «είμαστε οργανωμένοι ούτως ώστε να αντιμετωπίσουμε όποιο ζήτημα προκύψει. Ολα λειτουργούν όπως πρέπει και δεν πρέπει να υπάρχει ανησυχία, ούτε πανικός και κυρίως να μη μεγαλοποιούνται τα γεγονότα».

Για κλίμα ασφάλειας κάνει επίσης λόγο ο επιχειρηματίας της Σκιάθου Κώστας Ζεμπέκης, ο οποίος δραστηριοποιείται στον χώρο του real estate. «Νιώθουμε προστατευμένοι και από τους γιατρούς και από το κράτος» δήλωσε κατ’ αρχάς, επισημαίνοντας παράλληλα ότι «υπάρχει ψυχραιμία, μετά το πρώτο μούδιασμα, γιατί το νησί είναι ασφαλές, θωρακισμένο και είμαστε έτοιμοι να υποδεχθούμε κόσμο». Σαφής και κατηγορηματικός, σχετικά με το πλαίσιο προετοιμασίας, επισημαίνει ότι «εφαρμόζονται όλα τα αναγκαία μέτρα, για να αντιμετωπιστεί άμεσα κάθε πιθανό πρόβλημα. Δεν χρειάζεται πανικός. Σε αυτή την κατάσταση απαιτείται ψυχραιμία. Το ζητούμενο είναι να συνεχιστεί κανονικά η σεζόν και να έρθει ο κόσμος για να απολαύσει τις διακοπές του, διότι έχουν ληφθεί όλα τα αναγκαία υγειονομικά μέτρα».

Στην ίδια κατεύθυνση ο επιχειρηματίας Μανώλης Πασχάλης, που δήλωσε πρόεδρος της προσωρινής διοίκησης του Εμπορικού Συλλόγου Σκιάθου. «Βλέπουμε ότι το σύστημα λειτουργεί, είμαστε θωρακισμένοι, οπότε τα κρούσματα που τυχόν εντοπιστούν στο μέλλον θα αντιμετωπιστούν. Το αίσθημα της ασφάλειας είναι αυξημένο. Θεωρώ ότι το νησί είναι προστατευμένο και θωρακισμένο. Αντιμετωπίζουμε με ψυχραιμία τις εξελίξεις, διότι το κλιμάκιο των στρατιωτικών γιατρών που βρίσκεται στο αεροδρόμιο της Σκιάθου αποτελεί δικλίδα ασφαλείας», επισήμανε.

Αντίκτυπος στα υπόλοιπα νησιά

Η είδηση του πρώτου εισαγόμενου κρούσματος ταξίδεψε αστραπιαία και στα υπόλοιπα νησιά, με τον δήμαρχο Αλοννήσου Πέτρο Βαφίνη να δηλώνει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι «πρέπει να αντιμετωπίζουμε ρεαλιστικά τις καταστάσεις. Από τη στιγμή που άνοιξαν οι πτήσεις από το εξωτερικό, θα υπάρξουν ενδεχομένως και άλλα κρούσματα στα νησιά. Η φετινή χρονιά, όπως είχα δηλώσει ευθύς εξαρχής, είναι χαμένη και καλό θα είναι να το εμπεδώσουμε σιγά – σιγά για να μην εκπλαγούμε.

Το κλίμα ασφάλειας θα διατηρηθεί, εφόσον τηρούνται τα μέτρα και από τις δύο πλευρές, τόσο από τους επισκέπτες, όσο και τους επιχειρηματίες», είπε.

Μεταφέροντας την άποψη των Σκοπελιτών, η πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Σκοπέλου Μαίρη Διαμάντη υπογράμμισε ότι «όλοι είναι σε ετοιμότητα και νιώθουμε ασφαλείς στα νησιά μας» για να συνεχίσει λέγοντας: «Είμαστε πανέτοιμοι και ψύχραιμοι για να αντιμετωπίσουμε χωρίς πανικό οποιοδήποτε πρόβλημα. Κάθε αρχή είναι δύσκολη. Προχωράμε με την ελπίδα ότι θα εξαλειφτούν τα κρούσματα και ευχαριστούμε πολύ για τον έλεγχο που διενεργείται, για να προλάβουμε το οποιοδήποτε χειρότερο».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου