ΣΠΟΡΑΔΕΣ

«Αξιότιμε κύριε δήμαρχε, στερείστε γνώσεων»

αξιότιμε-κύριε-δήμαρχε-στερείστε-γν-60364

Με φόντο τον τραγικό θάνατο της 52χρονης, που χτυπήθηκε από κεραυνό

Με μηνύσεις προειδοποιεί τον δήμαρχο Σκοπέλου Σταμάτη Περίσση η Ενωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Μαγνησίας, η οποία αντέδρασε στις καταγγελίες του σε βάρος μελών της του Αστυνομικού Τμήματος Σκοπέλου. «Αξιότιμε κύριε δήμαρχε, στερείστε γνώσεων», απαντά η Ενωση Αστυνομικών Υπαλλήλων στις ευθείες βολές του δημάρχου ότι «ασκήθηκε ψυχολογική πίεση στον σύζυγο της 52χρονης που χτυπήθηκε θανάσιμα από κεραυνό», αλλά και στις απειλές του ότι θα βγάλει κι άλλα στη φόρα για τον διοικητή του τοπικού Αστυνομικού Τμήματος.

Η… καταιγίδα στις σχέσεις δημάρχου Σκοπέλου – Αστυνομίας ξέσπασε στον απόηχο του τραγικού συμβάντος με θύμα 52χρονη που χτυπήθηκε από κεραυνό μπροστά στα μάτια του συζύγου της όταν ξέσπασε δεκάλεπτο μπουρίνι και το ζευγάρι επιχείρησε να επιστρέψει από το κτήμα όπου βρισκόταν για αγροτικές εργασίες στο σπίτι του.

Παρά τα προφανή αίτια του θανάτου της 52χρονης, την οποία ο σύζυγός της βρήκε μαύρη να κείτεται λίγα μέτρα μακριά από την πόρτα του σπιτιού τους, παραγγέλθηκε νεκροψία – νεκροτομή, όπως προβλέπεται σε περιπτώσεις βίαιου θανάτου. Στην παραγγελία της νεκροψίας – νεκροτομής, που συνεπάγεται και κόστος για τον σύζυγο της 52χρονης που καλείται να ζήσει με 415 ευρώ τον μήνα, αντέδρασε ο κ. Περίσσης, καταγγέλλοντας ότι «αστυνομικοί άσκησαν ψυχολογική πίεση στον σύζυγο της άτυχης γυναίκας, λέγοντάς του ότι μπορεί να μπλέξει αν δεν γίνει η διαδικασία που προβλέπεται». Αφησε δε αιχμές και κατά του διοικητή του Α.Τ. Σκοπέλου για υποθέσεις για τις οποίες όπως είπε θα ενημερώσει τους προϊσταμένους του.

Σκληρή απάντηση έδωσε με ανακοίνωσή της η Ενωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Μαγνησίας, διαψεύδοντας τους ισχυρισμούς του δημάρχου, τον οποίο καλεί να βγάλει… στη φόρα ό,τι στοιχεία έχει και τον προειδοποιεί με μηνύσεις:

«Είναι βλάσφημο και υποκριτικό όταν μια οικογένεια και μια ολόκληρη κοινωνία θρηνούν τον άδικο και απρόσμενο χαμό μιας νέας γυναίκας, βυθίζοντας στο πένθος το νησί της Σκοπέλου, σε μια στιγμή που η σιωπή μπορεί να αποδειχθεί χρυσός, να εμφανίζεται σε τηλεοπτικά παράθυρα με ύφος ειρωνικό, καταγγελτικό, εμπλουτισμένο με ανακρίβειες, συκοφαντίες και απειλές, ο δήμαρχος του νησιού, μηδενίζοντας το έργο αστυνομικών, εισαγγελικών αρχών, αλλά και της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας.

Επειδή αξιότιμε κύριε δήμαρχε σαφέστατα στερείστε γνώσεων που αφορούν σε τέτοιας φύσεως θέματα, οφείλουμε ως Ενωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Μαγνησίας, εκπροσωπώντας τους υπηρετούντες στο Αστυνομικό Τμήμα Σκοπέλου συναδέλφους μας, να σας γνωστοποιήσουμε πως απλά εκτέλεσαν εντολές της προϊσταμένης Εισαγγελικής Αρχής και συγκεκριμένα του εκτελούντος χρέη εισαγγελέα Υπηρεσίας καθώς και της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Λάρισας, ως όφειλαν.

Επίσης, όπως και ο ίδιος ο σύζυγος της άτυχης γυναίκας έπραξε τάχιστα να ευχαριστήσει τους αστυνομικούς, που απλώς έκαναν το καθήκον τους και ό,τι προβλέπεται σε αυτές τις περιπτώσεις προκειμένου να βοηθήσουν τους συμπολίτες μας που βιώνουν τέτοιες άσχημες καταστάσεις, το ίδιο έπρεπε βάσει της θέσης και του αξιώματος που κατέχετε να πράξετε και ο ίδιος, καθώς το Αστυνομικό Τμήμα Σκοπέλου αποτελεί στολίδι για τη Διεύθυνση Αστυνομίας Μαγνησίας, στελεχωμένο από αξιόμαχους και ευσυνείδητους συναδέλφους.

Αντ’ αυτού επιδοθήκατε, μην μπαίνοντας καν στο κόπο να συμβουλευτείτε κάποιον αρμόδιο επί του θέματος, σε μια απρόσμενη επίθεση εναντίον των συναδέλφων μας, απειλώντας μας πως θα βγάλετε και άλλα στη φόρα, όπως μαινόμενος αναφέρατε, επιδεικνύοντας την αλαζονεία της εξουσίας που προσδίδει η θέση σας αλλά και η δύναμη της τηλεόρασης, προκειμένου και εσείς να κερδίσετε λίγα λεπτά δημοσιότητας απειλώντας απλά αστυνομικούς, όπως πράττουν και από τα τηλεοπτικά παράθυρα και πολλοί άλλοι που την επιζητούν διακαώς.

Οι απειλές σας απλά δεν μας αγγίζουν διότι καθαρός ουρανός αστραπές δε φοβάται.

Σας προκαλούμε λοιπόν να τα βγάλετε στη φόρα, να σας ενημερώσουμε όμως πως και εμείς οφείλουμε να υπερασπιστούμε την τιμή και την υπόληψη των συναδέλφων μας, που εσκεμμένα και προφανώς για άλλους σκοπούς θίξατε και να προβούμε σε όλες τις νόμιμες ενέργειες προκειμένου να την αποκαταστήσουμε».

Σήμερα τα αποτελέσματα

Σήμερα αναμένονται τα αποτελέσματα του τεστ κορονοϊού προκειμένου στη συνέχεια η σορός της 52χρονης να μεταφερθεί για νεκροψία – νεκροτομή στη Λάρισα και έως αύριο Σάββατο να έχει επιστρέψει στο νησί, προκειμένου να τελεστεί η κηδεία.

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου