ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Βελτίωση των υπηρεσιών υγείας στη Σκόπελο ζητεί ο Κ. Μαραβέγιας

βελτίωση-των-υπηρεσιών-υγείας-στη-σκό-65352

Την ανάγκη να επιλυθούν άμεσα τα προβλήματα στελέχωσης και εξοπλισμού του Κέντρου Υγείας Σκοπέλου, υπογραμμίζει ο βουλευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνος Μαραβέγιας με αναφορά του προς τον υπουργό Υγείας κ. Β. Κικίλια.

Ανταποκρινόμενος άμεσα στο αίτημα του δημάρχου Σκοπέλου κ. Σταμάτη Περίσση, ο κ. Μαραβέγιας προώθησε στον αρμόδιο υπουργό επιστολή στην οποία καταγράφονται τα σοβαρότερα προβλήματα του Κέντρου Υγείας του νησιού.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, για να αγγίξει τα όρια της ασφαλούς λειτουργίας το Κέντρο Υγείας Σκοπέλου χρειάζονται, πλέον των επικουρικών γιατρών που έχουν ήδη προκηρυχθεί, μια καθαρίστρια, ένας οδηγός ασθενοφόρου και μια νοσηλεύτρια. Επίσης, θα πρέπει να προκηρυχθεί η θέση του διευθυντή του Κέντρου Υγείας με ειδικότητα Παθολόγου ή Γενικής Ιατρικής.

Επίσης, απαιτείται η αναβάθμιση του εξοπλισμού του Κέντρου Υγείας με ISO BOX υγείας, ώστε να είναι πλήρως εξοπλισμένο ιατρικά για χρήση στις μολυσματικές ασθένειες όπως ο COVID-19, ενώ επείγουσα ανάγκη αποτελεί και η προμήθεια καινούργιου ασθενοφόρου μικρών διαστάσεων για τη μεταφορά ασθενών από τον παραδοσιακό οικισμό της Σκοπέλου.

Με την αναφορά του προς τον Βασίλη Κικίλια, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας ζητεί να εξαντληθεί κάθε περιθώριο προκειμένου να δοθούν λύσεις στα συγκεκριμένα προβλήματα και να διασφαλιστεί η βέλτιστη παροχή υπηρεσιών υγείας στους κατοίκους και επισκέπτες της Σκοπέλου.

«Είναι επιτακτική ανάγκη να ικανοποιηθούν τα αιτήματα για τη στελέχωση και τον εξοπλισμό του Κέντρου Υγείας Σκοπέλου, ώστε να λειτουργήσει επ’ ωφελεία της τοπικής κοινωνίας και να επιτελέσει τον πολύ σημαντικό ρόλο του», υπογραμμίζει σε δήλωσή του ο κ. Μαραβέγιας και διαβεβαιώνει ότι προσωπικά θα ασκήσει κάθε πίεση για να απολαμβάνουν οι κάτοικοι των Βορείων Σποράδων το δικαίωμα στην υγεία, ως δημόσιο αγαθό.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου