ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Τα αεροδρόμια Σκιάθου και Νέας Αγχιάλου στο φετινό πρόγραμμα πτήσεων της Condor

τα-αεροδρόμια-σκιάθου-και-νέας-αγχιάλ-69425

Ανοιχτοί παραμένουν οι δίαυλοι επικοινωνίας των αεροδρομίων Σκιάθου και Νέας Αγχιάλου με τη Γερμανία, με την ιστορική εταιρεία Condor να ζεσταίνει μηχανές ενόψει της φετινής σεζόν. Τα παραπάνω προκύπτουν μετά την προχθεσινή ανακοίνωση του πρωθυπουργού ότι ανοίγουν από την 1η Ιουλίου οι πτήσεις εξωτερικού προς τα ελληνικά αεροδρόμια.

Συνολικά 14 προορισμούς στην Ελλάδα περιλαμβάνει το νέο πρόγραμμα πτήσεων της Condor το φετινό καλοκαίρι, το οποίο ξεκινά στις 25 Ιουνίου σύμφωνα με τον προγραμματισμό της ιστορικής γερμανικής αεροπορικής εταιρείας.

Το πρόγραμμα πτήσεων έχει ως αφετηρία οκτώ αεροδρόμια της Γερμανίας, Φρανκφούρτη, Ντίσελντορφ, Μόναχο, Αμβούργο, Αννόβερο, Στουτγκάρδη, Λειψία – Χάλλε και Βερολίνο-Schönefeld, σε πρώτη φάση, προς 29 προορισμούς διακοπών, στην Ελλάδα, τα Κανάρια, τις Βαλεαρίδες, την Ανδαλουσία, την Κροατία, τη Σαρδηνία, την Κύπρο, την Τουρκία και το Σιλτ, με 300 εβδομαδιαίες συνδέσεις.

Οι προορισμοί στην Ελλάδα οι οποίοι θα καλύπτονται από την αεροπορική εταιρεία είναι Βόλος, Σκιάθος, Καλαμάτα, Καβάλα, Κέρκυρα, Κως, Κρήτη, Μύκονος, Πρέβεζα, Ρόδος, Σάμος, Σαντορίνη, Θεσσαλονίκη και Ζάκυνθος. Οι πτήσεις θα πραγματοποιούνται μέχρι το τέλος Οκτωβρίου, ενώ σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας, κάθε νέα κράτηση που θα πραγματοποιηθεί έως τις 31 Μαΐου, μπορεί να αλλάξει δωρεάν.

Σημαντική η παρουσία των Γερμανών τουριστών στην περιοχή, με την συγκεκριμένη χώρα να συγκαταλέγεται στους «αιμοδότες» της επισκεψιμότητας στη διάρκεια της θερινής περιόδου. Η Μαγνησία, χερσαία και νησιωτική, είναι μεταξύ των προορισμών διακοπών για τους Γερμανούς τουρίστες, και όπως όλα δείχνουν, θα διατηρήσει την θέση που κατέχει στις προτιμήσεις τους.

Με θετικά σχόλια υποδέχτηκαν την παραπάνω ανακοίνωση οι φορείς του τουρισμού, με τον Νίκο Σαρούκο, υπεύθυνο τμήματος ανάπτυξης και ελέγχου στην Περιφερειακή Υπηρεσία Τουρισμού Θεσσαλίας, να υπογραμμίζει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι «είναι εξαιρετικά ευοίωνο το συγκεκριμένο γεγονός».

Καταθέτοντας τον σχολιασμό του, υπογράμμισε ότι «λειτουργεί ως διαβατήριο και για τη φήμη ενός προορισμού, αλλά και ως κοινωνική γέφυρα σε έναν τουριστικό προορισμό. Αποτελεί κατ’ αρχήν ένα βραβείο όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά και τον προορισμό. Η παρουσία της Condor στη Σκιάθο θα παρασύρει και άλλες εταιρείες να ξανασκεφτούν το πτητικό τους πρόγραμμα».

Παράλληλα χαρακτήρισε «πολύ μεγάλη επιτυχία» την διατήρηση του πτητικού προγράμματος προς τη Νέα Αγχίαλο και την Σκιάθο», για να προσθέσει ότι «έχει ειδικό βάρος η παρουσία της Condor στην περιοχή, διότι διαμορφώνει επιχειρηματικό πτητικό ενδιαφέρον».

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου