ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Δράσεις εξωστρέφειας στην Σκόπελο

δράσεις-εξωστρέφειας-στην-σκόπελο-125912

Κάλεσμα του Δήμου σε επαγγελματίες και δημότες για συμμετοχή στην διαδικτυακή προβολή του νησιού

Στη δημιουργία σύγχρονης τουριστικής ιστοσελίδας επικεντρώνονται οι προσπάθειες εξωστρέφειας της δημοτικής αρχής Σκοπέλου, παράλληλα με τις δράσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Στο πλαίσιο αυτό ο Δήμος Σκοπέλου βρίσκεται στη διαδικασία δημιουργίας νέας, σύγχρονης τουριστικής ιστοσελίδας του προορισμού, που θα λειτουργήσει σύντομα, προκειμένου να ενισχυθεί η εξωστρέφεια του νησιού.

Σε πείσμα των δυσκολιών και των προβλημάτων που προκαλεί η πανδημία, προκαλώντας «μούδιασμα» στους επαγγελματίες του τουρισμού, ο Δήμος Σκοπέλου σχεδιάζει και θέτει τις βάσεις για το μέλλον, ζητώντας τη συνδρομή των δημοτών για την επίτευξη του επιθυμητού αποτελέσματος.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Δήμος Σκοπέλου, καλούνται επαγγελματίες και κάτοικοι του νησιού να συνδράμουν την συγκεκριμένη προσπάθεια, αποστέλλοντας το ανάλογο φωτογραφικό υλικό. «Χωρίς αμφιβολία, κάθε ιδέα και σκέψη σας είναι ευπρόσδεκτη στο συγκεκριμένο ζήτημα» επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Οι θεματικές ενότητες του φωτογραφικού υλικού περιλαμβάνουν: Ποδηλασία π.χ. διαδρομές με ποδήλατα, μονοπάτια π.χ. πεζοπορικές διαδρομές, πανίδα της Σκοπέλου, χλωρίδα της Σκοπέλου, τάφος του βασιλιά Στάφυλου και το σπαθί του, πολιτιστική κληρονομιά και παράδοση, όπως φορεσιές, παραδοσιακοί χοροί, ήθη, έθιμα, πανηγύρια, γιορτές κτλ.

Παράλληλα, περιλαμβάνονται φωτογραφίες από τη Γλώσσα, το Παλαιό Κλήμα, το Νέο Κλήμα και το Λουτράκι Γλώσσας Σκοπέλου, πανοραμικές, αλλά και μέσα από το κάθε χωριό.

Περίοπτη θέση κατέχουν επίσης οι παραλίες: Αγγελέτου, Περιβολιού, Χονδρογιώργη, Σπηλιά, Αντρίνες, Μεγάλο Πεύκο, Φτελιά, Νεράκι, Χόβολο, Καρκατζούνα, Αρμενόπετρα, Μαρί, Aγιος Κωνσταντίνος, Γλυφονέρι, Βαθιάς, Σάρρες, Χλιά Στεφάνι, Μαυράκι, Μπλο, Aμμος, Πλάκα, Μύλος.

Στις θεματικές περιλαμβάνονται επίσης τα κάτωθι μουσεία: Λαογραφικό Μουσείο Σκοπέλου, εξωτερικά το κτίριο, αλλά και τα εκθέματα που «φιλοξενεί». Οικία Παύλου Νιρβάνα, εξωτερικά το κτίριο, αλλά και τα εκθέματα στο εσωτερικό. Αρχοντικό Βακράτσα, εξωτερικά το κτίριο, αλλά και μέσα τα εκθέματα, ενώ το ίδιο ισχύει και για το Λαογραφικό Μουσείο Γλώσσας.

Για την ανάδειξη των τοπόσημων του νησιού, στις θεματικές περιλαμβάνονται: Πύργοι στη Χώρα, Πάνορμος (οχυρωμένη Ακρόπολη), Αρχαία Σελινούς, Ρωμαϊκά Λουτρά, Ενετικό Κάστρο, Επισκοπή Σκοπέλου, Στάφυλος (αρχαιολογικός χώρος), Σεντούκια –Τάφοι, Ασκληπιείο (μνημείο της αρχαίας πόλης της Πεπαρήθου).

Τέλος περιλαμβάνονται οι Μονές: Τιμίου Προδρόμου, Αγίας Βαρβάρας, Ευαγγελίστριας (Παρθένου Μαρίας), Μεταμόρφωσης του Σωτήρος, Αγίου Ρηγίνου, Αγιου Ταξιάρχη στη Γλώσσα, Αγία Μονή, Μοναστήρι Αγίου Ευστάθιου, Μοναστήρι Αγίου Ιωάννη στο Κοτρωνάκι, Μοναστήρι Παναγίας στο Λιβάδι και Μοναστήρι Αγίου Ταξιάρχη στο Βάτο.

«Το φωτογραφικό υλικό που θα κριθεί κατάλληλο και θα τηρεί όλες τις προϋποθέσεις θα δημοσιευτεί στο νέο τουριστικό website του Δήμου Σκοπέλου. Ατενίζοντας με αισιοδοξία το μέλλον, μένουμε σπίτι, μένουμε ασφαλείς και παραμένουμε δημιουργικοί» υπογραμμίζει ο δήμαρχος Σκοπέλου, Σταμάτης Περίσσης.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποστείλουν το φωτογραφικό υλικό σε αρχεία jpeg και μέγεθος πάνω από 3 MB, χωρίς copyrights, με την κάθε φωτογραφία να έχει όνομα, ανάλογα με τη θεματική ενότητα που θα απεικονίζει. Η προθεσμία υποβολής του υλικού είναι έως και Μεγάλη Τετάρτη 15 Απριλίου.

«Μπορείτε να αποστείλετε τις φωτογραφίες στο e-mail: [email protected], στη συνεργαζόμενη εταιρία του Δήμου, αναφέροντας το όνομα και το τηλέφωνο σας και δηλώνοντας πως θα επιθυμούσατε να δημοσιευθεί το φωτογραφικό υλικό σας χωρίς copyrights, στο website: www.skopelos.gr» αναφέρεται στην ανακοίνωση του Δήμου Σκοπέλου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου