ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Μεγάλα ύψη βροχής στη Σκιάθο

μεγάλα-ύψη-βροχής-στη-σκιάθο-127158

Μεγάλα ύψη βροχής σημειώθηκαν στην ευρύτερη περιοχή σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr. Το μεγαλύτερο ύψος βροχής καταγράφτηκε προχθές στη Σκιάθο, με 271 mm, όπου σημειώθηκαν πλημμυρικά φαινόμενα και καταστροφές.

Στις περιοχές με τις μεγαλύτερες ριπές ανέμου καταγράφηκε, παράλληλα, το νησί του Παπαδιαμάντη, που βρέθηκε προχθές στη δεύτερη θέση πανελλαδικά μαζί με την Ξάνθη, όπου η ένταση του ανέμου έφτασε τα 95 χιλιόμετρα ανά ώρα.

Ισχυρές βροχές σημειώθηκαν και χθες σε πολλές περιοχές της χώρας, με τη Σκόπελο και τη Μακρινίτσα να συγκαταλέγονται στις περιοχές με τα υψηλότερα ύψη βροχής πανελλαδικά.

Οι ισχυρές βροχοπτώσεις, που συνεχίστηκαν και χθες, συνοδεύονταν από θυελλώδεις ανέμους, που σάρωσαν τη Μαγνησία, όπως αποτυπώνεται στον σχετικό πίνακα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, που δείχνει τις δύσκολες συνθήκες που επικράτησαν χθες.

Οι μέγιστες ριπές του ανέμου σημειώθηκαν χθες στην Παξιμάδα Καρύστου που βρέθηκε στην πρώτη θέση πανελλαδικά με 109 χιλιόμετρα ανά ώρα, με τη Σκιάθο στην τέταρτη θέση να καταγράφει ριπές ανέμου που έφτασαν τα 90 χιλιόμετρα ανά ώρα, τον Ξάνεμο και τη Σκόπελο στην έκτη θέση με ριπές ανέμου που έφταναν χθες τα 85 χιλιόμετρα ανά ώρα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου