ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Αυστηρότερα μέτρα για μετακινήσεις στα νησιά ζητούν οι Δήμαρχοι των Σποράδων

αυστηρότερα-μέτρα-για-μετακινήσεις-σ-135919

Την εφαρμογή περισσότερων και πιο αυστηρών μέτρων αναφορικά με τις μετακινήσεις πολιτών στα νησιά ζητούν οι Δήμαρχοι των τριών νησιών των Β. Σποράδων με στόχο την προστασία των κατοίκων από τον κορονοϊό.

Ειδικότερα, οι κ.κ. Τζούμας, Περίσσης και Βαφίνης σε επιστολή τους προς τον Υπουργό Εσωτερικών και τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας αναφέρουν τα εξής:

«Αξιότιμοι κύριοι Υπουργοί, η λήψη του πρόσφατου μέτρου που αφορά την μετακίνηση στα νησιά μας μόνο των μόνιμων κατοίκων είναι πολύ σημαντική, παρ’ όλα αυτά δεν διασφαλίζει την πλήρη ασφάλεια των κατοίκων των νησιών και ιδιαίτερα των μικρών με δεδομένα της προβληματικής υγειονομικής κατάστασης τους, την δυσκολία διακομιδής σε περίπτωση κρούσματος κ.λ.π.

Επίσης θα πρέπει να λάβουμε υπόψιν ότι σε λίγες ημέρες θα έχουμε τον εορτασμό του Πάσχα και θα υπάρξει αύξηση μετακινήσεων των μόνιμων κατοίκων που βρίσκονται εκτός των νησιών μας.

Γεγονός είναι τέλος ότι οι μόνιμοι κάτοικοι που μετακινούνται στην ηπειρωτική χώρα, μέσα στα προβλεπόμενα περιθώρια που τους δίνουν τα απαγορευτικά μέτρα, δεν προβλέπει πουθενά, δυστυχώς, την υποχρεωτική απομόνωση τους για 14 ημέρες.

Με δεδομένο ότι τα μέτρα πού έχει λάβει η χώρα έχουν σχεδόν 10 ημέρες εφαρμοσθεί, στα νησιά μας δεν έχει εμφανισθεί κρούσμα του κορονοϊού και ότι κρούσμα εμφανισθεί από εδώ και πέρα θα προέρχεται από επισκέπτη στο νησί.

Για τους παραπάνω λόγους προτείνουμε αυστηρή απαγόρευση ακτοπλοϊκής μετάβασης στα νησιά μας.

Οι μόνιμοι κάτοικοι που για σοβαρό λόγο μετακινούνται, μετά την επιστροφή τους να τίθενται σε υποχρεωτική καραντίνα.

Η μη τήρηση του μέτρου αυτού να επισύρει όλες τις προβλεπόμενες κυρώσεις που ήδη η Πολιτεία έχει θεσμοθετήσει».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου