ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Γραμμή υποστήριξης για Σκιαθίτες

γραμμή-υποστήριξης-για-σκιαθίτες-141137

Λειτουργεί στο Κέντρο Υγείας του νησιού για την βοήθεια των πολιτών

Παράθυρο διαλόγου με τους πολίτες άνοιξε το Κέντρο Υγείας Σκιάθου, μέσω της τηλεφωνικής γραμμής συμβουλευτικής και ψυχολογικής υποστήριξης που άρχισε να λειτουργεί, δίνοντας στους κατοίκους του νησιού τη δυνατότητα να βρουν απαντήσεις σε ζητήματα που τους απασχολούν. Η νέα τηλεφωνική γραμμή συμβουλευτικής και ψυχολογικής υποστήριξης τέθηκε σε λειτουργία στο Κέντρο Υγείας Σκιάθου δέχεται ήδη δεκάδες κλήσεις, καθώς δίνει τη δυνατότητα σε άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα και δεν μπορούν να διαχειριστούν καθημερινές καταστάσεις, να μιλήσουν με έναν ειδικό.

Επίσης υπάρχει η δυνατότητα, όσοι επιθυμούν, μέσω τηλεδιάσκεψης, να ανοίξουν ένα παράθυρο διαλόγου και αλληλοϋποστήριξης.

Αποδέκτης των αιτημάτων και των προβλημάτων του κόσμου είναι η Αρια Σεβλιανού, κοινωνική λειτουργός του Κέντρου Υγείας Σκιάθου – οικογενειακή συστημική θεραπεύτρια.

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία υλοποιείται με αφορμή τα μέτρα που έχουν ληφθεί για την αποφυγή εξάπλωσης του κορονοϊού, με τους κατοίκους του νησιού να περιορίζουν τις μετακινήσεις τους, παραμένοντας στο σπίτι, σύμφωνα με την οδηγία που έχει δοθεί από την πολιτεία.

Η κοινωνική λειτουργός του Κέντρου Υγείας Σκιάθου ακούει τα προβλήματα του κόσμου και επισημαίνει πως «οποιοσδήποτε χρειάζεται συμβουλευτική ή ψυχολογική υποστήριξη, είμαστε στη διάθεσή του. Πρέπει να βοηθήσουμε τον κόσμο σε αυτή την δύσκολη περίοδο που βιώνει και να μη νιώσει κανείς μόνος ή απομονωμένος».

Η τηλεφωνική γραμμή υποστήριξης λειτουργεί Δευτέρα – Παρασκευή στο 2427350030, από 10:00 π.μ. έως 15:00.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου