ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Αποκομμένα τα νησιά των Βορείων Σποράδων τέσσερις ημέρες την εβδομάδα

αποκομμένα-τα-νησιά-των-βορείων-σπορά-141419

Από αύριο το «Εξπρές Σκιάθος» θα προσεγγίζει τα νησιά κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή

Δυσάρεστη εξέλιξη αποτελεί για τους κατοίκους των νησιών των Βορείων Σποράδων η περικοπή δρομολογίων, που τίθεται από αύριο σε ισχύ. Μόνιμοι κάτοικοι και τροφοδοσία καλύπτονται πλέον μόνο Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή, για έναν ολόκληρο μήνα.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Από αύριο Δευτέρα, το μοναδικό πλοίο που εξυπηρετεί στην παρούσα τη γραμμή, το «Εξπρές Σκιάθος», θα αποπλέει τις προαναφερθείσες μέρες στις 8 το πρωί από το λιμάνι του Βόλου, με προορισμό Σκιάθο, Γλώσσα, Σκόπελο και Αλόννησο.

Τις υπόλοιπες μέρες τα νησιά θα είναι αποκομμένα, με το ερώτημα που διατυπώνουν κάτοικοι και φορείς να είναι τι μέλλει γενέσθαι αν παραστεί έκτακτη και επείγουσα ανάγκη μετακίνησης.

Οι περικοπές εφαρμόζονται με απόφαση της Διεύθυνσης Θαλασσίων Συγκοινωνιών του Υπουργείου Ναυτιλίας, στο πλαίσιο των μέτρων που έχουν ληφθεί και λαμβανομένης υπόψη της κάθετης μείωσης της επιβατικής κίνησης στο πλοίο, που περιορίζεται σε διψήφια νούμερα το τελευταίο διάστημα.

«Δυσάρεστη» χαρακτηρίζει την περικοπή δρομολογίων ο δήμαρχος Αλοννήσου Πέτρος Βαφίνης, επισημαίνοντας, ωστόσο, ότι ήταν αναμενόμενη λόγω της πανδημίας, της απαγόρευσης μετακίνησης σε όσους δεν είναι μόνιμοι κάτοικοι και της δραματικής μείωσης της κίνησης, λόγω των μέτρων που έχουν ληφθεί. «Αυτό που μας προβληματίζει είναι τι θα συμβεί αν παραστεί κάποια έκτακτη ανάγκη μετακίνησης», ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ.

Στο ίδιο μήκος κύματος και η τοποθέτηση του δημάρχου Σκοπέλου Σταμάτη Περίσση στο συγκεκριμένο ζήτημα, με τον ίδιο να επισημαίνει, ωστόσο, ότι είναι πάγιο αίτημα των νησιών η παρουσία και δεύτερου πλοίου σε διαρκή βάση, για να καλύπτονται τα κενά. Ο δήμαρχος εξέφρασε την ανησυχία του για το ζήτημα της κάλυψης έκτακτων αναγκών, επισημαίνοντας, ωστόσο, πως «αν παραστεί επείγουσα ανάγκη, πιστεύουμε ότι θα εξυπηρετηθεί από την εταιρεία».

Για την εξυπηρέτηση επειγόντων περιστατικών, πάντως, υπάρχουν πάντα σκάφη σε ετοιμότητα για μεταφορά ασθενών από τα νησιά και την κάλυψη οποιαδήποτε επείγουσας ανάγκης, σύμφωνα με την ενημέρωση, μετά από επικοινωνία του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ με τον λιμενάρχη Σκιάθου, πλωτάρχη Νικόλαο Κατσάμπα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου