ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Εφυγε από τη ζωή ο Σκοπελίτης ρεμπέτης Παύλος Βασιλείου

εφυγε-από-τη-ζωή-ο-σκοπελίτης-ρεμπέτης-143313

Θλίψη στο νησί για τη μεγάλη απώλεια του Παύλου Βασιλείου

Θλίψη προκάλεσε στους απανταχού Σκοπελίτες και τους κατοίκους του νησιού η ξαφνική απώλεια του Παύλου Βασιλείου, εκ των ιδρυτών του ιστορικού κέντρου ρεμπέτικης μουσικής «Ρεμπέτικη Ιστορία» στην Αθήνα. Γι’ αυτήν του την προσφορά τιμήθηκε από το Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν με τον τίτλο «King – Chavez, Parks Visiting Professorship».

Ο δημοφιλής ρεμπέτης απεβίωσε την Παρασκευή σε ηλικία 68 ετών, σκορπώντας ανείπωτη θλίψη στους πολυάριθμους φίλους του, σε όσους τον θαύμαζαν για την πολύ αξιόλογη πορεία του. Μέλος της διοικούσας επιτροπής του Συλλόγου Συνταξιούχων Σκοπέλου, ο πολύπλευρος Παύλος Βασιλείου, σε νεαρή ηλικία, ξεκίνησε να εργάζεται στην οικοδομή.

Τότε ήρθε σε επαφή με τα ρεμπέτικα ακούσματα ενώ ήδη από την ηλικία των 5 ετών ακολουθούσε τον πατέρα του στις εκκλησίες και άρχισε να ψέλνει. Τα επόμενα χρόνια μοίραζε τη ζωή του στην οικοδομή αλλά και στη μεγάλη του αγάπη που ήταν το ρεμπέτικο τραγούδι. Τα τελευταία χρόνια είχε εγκατασταθεί μόνιμα στη Σκόπελο και συμμετείχε στους αγώνες των πολιτών για ένα καλύτερο αύριο.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν η διοίκηση του Συλλόγου Συνταξιούχων Ι.Κ.Α. Μαγνησίας και το παράρτημα του Συλλόγου Συνταξιούχων στη Σκόπελο εκφράζουν τη θλίψη τους για τον θάνατο του Παύλου Βασιλείου:

«Τα λόγια είναι φτωχά και λίγα, για να περιγράψεις έναν τέτοιο άνθρωπο, που σε όλη του τη ζωή συμμετείχε ενεργά σε λαϊκούς και κοινωνικούς αγώνες, που πρωτοστάτησε στην οργάνωση, στη συσπείρωση των συνταξιούχων, για τα καθημερινά προβλήματα, για τα κοινωνικά δικαιώματα, ενάντια στις περικοπές στα μεροκάματα και στη σύνταξη, για την υπεράσπιση της υγείας και της κοινωνικής ασφάλισης» επισημαίνεται, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωση.

Ανακοίνωση εξέδωσε η Κ.Ο.Β. Σκοπέλου του ΚΚΕ αποχαιρετώντας με βαθιά θλίψη τον «συναγωνιστή Παύλο Βασιλείου, ο οποίος έφυγε από κοντά μας ξαφνικά:

Γόνος εργατικής οικογένειας, ο Παύλος από μικρός βίωσε τα βάσανα της βιοπάλης, μέσα από την οποία ήρθε σε επαφή με τη μεγάλη του αγάπη, το Ρεμπέτικο. Λιτός, επίμονος, αεικίνητος, καταξιώνεται με τις ερμηνείες του προσφέροντας πραγματική ψυχαγωγία σε όσους τυχερούς τον απόλαυσαν στην μακρά διαδρομή της «Ρεμπέτικης Ιστορίας», ενός χώρου που δημιούργησε και σφράγισε με την παρουσία του», αναφέρει μεταξύ άλλων και προσθέτει: «Ο Παύλος Βασιλείου κληροδοτεί στα παιδιά του, την κόρη του που συνεχίζει στα χνάρια του με αξιοσημείωτες μουσικές σπουδές και το γιο του, φοιτητή του Πολυτεχνείου, πλούσιες περγαμηνές, κτήμα κοινό και όλων των Σκοπελιτών. Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του και σε όλους τους οικείους του. Η μνήμη του θα μας συντροφεύει στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε… Καλό ταξίδι, Παύλο!».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου