ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Αυστηρά μέτρα στη Σκιάθο

αυστηρά-μέτρα-στη-σκιάθο-153816

Θωρακισμένο το αεροδρόμιο από τη Fraport Greece για την αποφυγή μετάδοσης του κορονοϊού

Σειρά μέτρων προστασίας και πρόληψης έχει λάβει στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας, σε συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές του ελληνικού δημοσίου, συμπεριλαμβανομένου του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, η Fraport Greece.

Μεταξύ των 14 αεροδρομίων που λειτουργούν με ευθύνη της Fraport συγκαταλέγεται η Σκιάθος που αποτελεί βασική πύλη εισόδου για την περιοχή. Τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο εκτελούνται πτήσεις εσωτερικού προς και από την Αθήνα κάθε Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή και Κυριακή με την Ολυμπιακή και τη Sky Express, με το έμψυχο δυναμικό του αεροδρομίου να λαμβάνει πολύ αυστηρά μέτρα προστασίας, για την ασφάλεια των επιβατών και του νησιού κατ’ επέκταση.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η Fraport, ακολουθείται πιστά το σχέδιο δράσης που έχει εκδοθεί από τον ΕΟΔΥ το οποίο και ευθυγραμμίζεται με τα σχέδια αντιμετώπισης καταστάσεων έκτακτης ανάγκης που καταρτίζονται από την εταιρεία, κατ’ απαίτηση του διεθνούς και εθνικού κανονιστικού πλαισίου και εγκρίνονται από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας.

Σε συνεργασία με το Πυροσβεστικό Σώμα, έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα μείωσης της επικινδυνότητας για τους υπαλλήλους της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Στους Πυροσβεστικούς Σταθμούς και με τη συχνότητα που προβλέπεται, πραγματοποιείται διεξοδικός καθαρισμός και απολύμανση σε όλους τους προκαθορισμένους χώρους.

«Από τον Ιανουάριο του 2020 έχουμε προμηθευτεί με ποσότητες μέσων ατομικής προστασίας για το προσωπικό της διαχειρίστριας εταιρείας (μάσκες, γάντια, αντισηπτικά, ρόμπες μιας χρήσης, σκουφάκια και γυαλιά προστασίας). Οι υπάλληλοι ασφαλείας (security) στα σημεία ελέγχου επιβατών κατά την αναχώρηση φορούν υποχρεωτικά μάσκες ενώ η χρήση γαντιών προβλέπεται ούτως ή άλλως στην πρότυπη διαδικασία σε όλα τα αεροδρόμια διαχείρισης της Fraport Greece. Οι εργαζόμενοι στα αεροδρόμια, προχωρούν αδιάλειπτα σε συστάσεις για τήρηση της απόστασης τουλάχιστον 1,5 μέτρου για τους επιβάτες που περιμένουν τόσο στον έλεγχο όσο και στις πύλες αναχώρησης» επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση.

Παράλληλα έχουν οριστεί σε όλα τα αεροδρόμια που διαχειρίζεται η Fraport Greece χώροι παραμονής πιθανού κρούσματος αλλά και χώροι παραμονής συνεπιβατών από ενδεχόμενο κρούσμα σε πτήση, ενώ υπάρχει μέριμνα για απολύμανση μετά από πιθανό ή επιβεβαιωμένο κρούσμα με τη χρήση των απαραίτητων μέσων ατομικής προστασίας από τις εταιρίες καθαρισμού.

Στα μέτρα πρόληψης που έχουν ληφθεί, περιλαμβάνονται αυτόματα μηχανήματα ανάληψης μετρητών (ATM), σχολαστικός καθαρισμός με ενδεδειγμένο τρόπο. Στους χώρους διαβατηριακού και τελωνειακού ελέγχου που χρησιμοποιούνται για την εξυπηρέτηση επιβατών, μετά και τη κάθε χρήση τους, πραγματοποιείται διεξοδικός καθαρισμός και απολύμανση σε ό,τι έρχεται σε επαφή με το ανθρώπινο χέρι, ενώ το ίδιο ισχύει για όλους τους χώρους των αεροδρομίων.

Στα γραφεία του προσωπικού της Fraport Greece διενεργείται σχολαστικός καθαρισμός και απολύμανση ανά τακτά χρονικά διαστήματα, ενώ «μέσα από συχνές ενημερώσεις προς το σύνολο του προσωπικού μας, στηρίζουμε την πρωτοβουλία «Μένουμε Σπίτι» και επικοινωνούμε τις συστάσεις και τα μέτρα του ΕΟΔΥ» επισημαίνεται στην ίδια ανακοίνωση.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου