ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Ενημέρωση σε θέματα Επαγγελματικού Προσανατολισμού στο Γυμνάσιο Σκοπέλου

ενημέρωση-σε-θέματα-επαγγελματικού-π-184039

Στο Γυμνάσιο Σκοπέλου «Καισάριος Δαπόντες» πραγματοποιήθηκε την χθες Τετάρτη στο πλαίσιο του ωρολογίου προγράμματος, δίωρη ενημέρωση των μαθητών Γ΄ Γυμνασίου για τις εκπαιδευτικές επιλογές μετά την υποχρεωτική εκπαίδευση: ΓΕΛ, ΕΠΑΛ, ΕΠΑΣ.

Η ενημέρωση έγινε, κατόπιν έγκρισης από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, από την κ. Αικατερίνη- Ευδοξία Μουρτζοπούλου, ΠΕ05, υπαλλήλου του ΚΕΣΥ Βόλου Μαγνησίας και σύμβουλο σε θέματα ΣΕΠ, η οποία ανέπτυξε στους μαθητές την διαδικασία Συμβουλευτικής Υποστήριξης κατά τη διαδικασία λήψης απόφασης, σχετικά με την εκπαιδευτική- επαγγελματική επιλογή.

Η ενημέρωση υπήρξε πολύ εποικοδομητική, οι μαθητές/τριες συνειδητοποίησαν μέσα από συζήτηση, με πληρότητα, τις δυνατότητες σταδιοδρομίας που εξασφαλίζουν οι κατευθύνσεις του ΓΕΛ, ΕΠΑΛ και ΕΠΑΣ, ενώ δόθηκε έμφαση στις δυνατότητες που τους ανοίγει η τεχνική εκπαίδευση μέσω του ΕΠΑΛ το οποίο δεν παρέχει μόνο απολυτήριο ισότιμο με το ΓΕΛ αλλά και δίπλωμα ειδικότητας.

Αξιοσημείωτο είναι, το ότι αναδείχθηκαν και τα ιδιαίτερα καλλιτεχνικά ενδιαφέροντα των μαθητών στους τομείς των Εικαστικών και της Μουσικής τα οποία θα μπορούσαν να εξελιχθούν και σε επαγγελματικές επιλογές με την υποστήριξη- δημιουργία καταλλήλων δομών, καθώς και το ενδιαφέρον για τον τομέα Υγείας- Πρόνοιας Ευεξίας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου