ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Εναρξη αποκριάτικων εκδηλώσεων στη Σκιάθο με τους Gadjo Dilo

εναρξη-αποκριάτικων-εκδηλώσεων-στη-σ-190216

Οι εορταστικές εκδηλώσεις για την περίοδο των αποκριών 2020 του Δήμου Σκιάθου ξεκινούν με το δημοφιλές συγκρότημα των Gadjo Dilo που θα δώσει συναυλία στο πολιτιστικό κέντρο του Μπούρτζι το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου, στις 8.30 το βράδυ.

Οι Gadjo Dilo παντρεύουν την τσιγγάνικη jazz παράδοση, εμπνευσμένοι από τον θρυλικό κιθαρίστα της gypsy swing Django Reinhardt, με αγαπημένα Ελληνικά τραγούδια κυρίως της σκηνής του ’50 και ’60, του Μανώλη Χιώτη και άλλων δημιουργών δημιουργώντας το δικό τους μοναδικό μουσικό στυλ, το “Manouche De Grec”. Τραγούδια μιας άλλης εποχής, μεταφέρουν μηνύματα σύγχρονα και ελπιδοφόρα. Με αφετηρία τους δύο αυτούς μουσικούς πολιτισμούς και με πειραματισμούς πάνω σε μεταγενέστερους ήχους της jazz, το συγκρότημα παρουσιάζει ένα πρόγραμμα με έντονο το “Ελληνικό” στοιχείο αλλά και με αναφορές στα αμερικανικά jazz standards και τα γαλλικά τραγούδια του μεσοπολέμου.

Επί σκηνής οι Gadjo Dilo εντυπωσιάζουν με την μουσικές τους δεξιότητες και το πάθος τους που παρασύρει το κοινό να χορέψει και να τραγουδήσει μαζί τους.

ΟιGadjo Dilo πήραν το όνομά τους από την ομώνυμη ταινία του Tony Gatlif και κατάφεραν στην διάρκεια των δέκα χρόνων ζωής τους, μέσα από τις διασκευές τους, να κερδίσουν την αγάπη του ελληνικού κοινού. H μπάντα που έχει γίνει συνώνυμο των ξεσηκωτικών live, θα παρουσιάσει σε μια μοναδική συναυλία στο Πολιτιστικό κέντρο Μπούρτζι στην Σκιάθο ένα πρόγραμμα με αγαπημένες ρεμπέτικες διασκευές.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου