ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Β. Σποράδες ψηφίζουν οι New York Times

β-σποράδες-ψηφίζουν-οι-new-york-times-190749

Υμνοι για τα νησιά της «γης των θεών» και προτάσεις για τους τουρίστες, που επιθυμούν να επισκεφτούν την Ελλάδα

Περίοπτη θέση κατέχουν οι Βόρειες Σποράδες σε μακροσκελές δημοσίευμα των New York Times, που αναφέρεται στα 227 νησιά της Ελλάδας με συμβουλές στους αναγνώστες – τουρίστες πώς να επιλέξουν τον προορισμό της επιλογής τους.

Στο εντυπωσιακό αφιέρωμα, οι New York Times, εκθειάζουν τον νησιωτικό πλούτο της περιοχής και της Ελλάδας εν γένει, προτρέποντας τους τουρίστες να επισκεφτούν όσα περισσότερα μπορούν.

Σε κάθε νησιωτική ενότητα προτάσσονται τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που συνθέτουν τον τοπικό πλούτο, με τις Β. Σποράδες να προτείνονται για τους λάτρεις της πεζοπορίας και της φύσης.

«Τα νησιά της Σκιάθου και της Σκοπέλου είναι πολύ πιο πλούσια και γόνιμα από άλλες περιοχές. Τα τεράστια πευκοδάση της Σκιάθου φτάνουν μέχρι τις παραλίες της, με τα μονοπάτια πεζοπορίας μέσα στο πράσινο να καταλήγουν στο μπλε της θάλασσας. Η παραλία Κουκουναριές είναι αυτή που προσελκύει τον κόσμο, ενώ η παραλία Μπανάνα προσελκύει τους γυμνιστές. Το νησί είναι επίσης, γεμάτο από απομονωμένες παραλίες που είναι προσβάσιμες μόνο με σκάφος, όπως η παραλία Λαλάρια» αναφέρεται στο σχετικό αφιέρωμα, που κάνει ήδη τον γύρο του κόσμου.

Η εναλλαγή των εικόνων και τα «δυνατά χαρτιά» των νησιών προβάλλουν ανάγλυφα στο συγκεκριμένο αφιέρωμα, που προσθέτει επιπλέον πόντους στα νησιά των Βορείων Σποράδων, με τις εντυπωσιακές παραλίες, τον μνημειακό πλούτο και τις εναλλακτικές προτάσεις που προσφέρουν στους επισκέπτες.

«Η Σκιάθος είναι γεμάτη απομονωμένες παραλίες. Η Σκόπελος φιλοξενεί μία από τις πιο γνωστές εκκλησίες της Ελλάδας, τον Άγιο Ιωάννη, που βρίσκεται επάνω σε έναν ψηλό βράχο 100 μέτρων. Οι επισκέπτες που θα καταφέρουν να φτάσουν, θα ανταμειφθούν από την πανοραμική θέα και θα πάρουν μία γεύση από το κοντινό νησί, την Αλόννησο» υπογραμμίζουν οι συντάκτες του ταξιδιωτικού αφιερώματος στο νησιωτικό πλούτο της Ελλάδας.

Οπως γράφουν, παράλληλα, οι New York Times «η Ελλάδα έχει περίπου 30 εκατομμύρια επισκέπτες από όλο τον κόσμο ετησίως, με πολλούς να κατευθύνονται προς τις 6 κύριες νησιωτικές περιοχές της χώρας. Η επιλογή πού θα πάτε εξαρτάται από το σημείο εισόδου στη χώρα – η Ελλάδα διαθέτει 15 διεθνή αεροδρόμια – αλλά και το πόσο χρόνο έχετε».

Το «ταξίδι» στον πλούτο των εικόνων της Ελλάδας περιλαμβάνει επίσης τα νησιά του Σαρωνικού για πιο χαλαρούς ρυθμούς, τις Κυκλάδες και την Κρήτη, τα νησιά του Ιονίου, τα Δωδεκάνησα, το Βόρειο Αιγαίο και κάθε νησιωτική περιοχή που δίνει χρώμα στον διεθνή τουριστικό χάρτη.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου