ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Η Σκιάθος πάει… Κατάρ

η-σκιάθος-πάει-κατάρ-228205

Στo ανεξάρτητο εμιράτο της Μέσης Ανατολής σήμερα ο δήμαρχος του νησιού, μετά από πρόσκληση του σεΐχη του Κατάρ

Δρόμους επικοινωνίας και ενδεχόμενης συνεργασίας ανοίγει η σημερινή επίσκεψη του δημάρχου Σκιάθου Θοδωρή Τζούμα στο Κατάρ, μετά από πρόσκληση του σεΐχη του ανεξάρτητου εμιράτου της Μέσης Ανατολής. Ενθερμος φίλος του νησιού, ο σεΐχης Χαμάντ Μπιν Τζασίμ Μπιν Τζαμπόρ Αλ Θανί, επισκέπτεται κάθε καλοκαίρι το νησί με την πολυτελή θαλαμηγό του Al Mirqab, έκτη μεγαλύτερη στον κόσμο, απολαμβάνοντας οικογενειακές διακοπές.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Η πρόσκληση που απηύθυνε ο σεΐχης του Κατάρ στον δήμαρχο Σκιάθου αποτελεί τη συνέχεια της πρώτης συνάντησης που προηγήθηκε στη Σκιάθο, το περασμένο καλοκαίρι. Η πρώτη συνάντηση πραγματοποιήθηκε μετά από αίτημα του δημάρχου στην πρεσβεία του Κατάρ, στη θαλαμηγό του σεΐχη, ο οποίος υποδέχθηκε εγκάρδια τον δήμαρχο Σκιάθου, μία μέρα πριν την ανάληψη των καθηκόντων του στο «τιμόνι» του Δήμου.

Ο δήμαρχος Σκιάθου προσέφερε ως δώρα στον σεΐχη το φωτογραφικό λεύκωμα του π. Νικόλα Σταματά με θέμα το Κάστρο και το τζαμί που συγκαταλέγεται στα μνημεία του νησιού και τα περίφημα τοπικά παραδοσιακά χαμαλιά, από τον Σύλλογο Γυναικών Σκιάθου.

«Με εντυπωσίασε η απλότητα, η αμεσότητα και η ευγένεια του σεΐχη» ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο δήμαρχος Σκιάθου, ενώ προσέθεσε ότι η συζήτηση περιστράφηκε με έμφαση γύρω από τα θέματα περιβάλλοντος, με τον σεΐχη να επισημαίνει ότι το περιβάλλον του νησιού και ο φυσικός του πλούτος, είναι πόλος έλξης για τον ίδιο και τα μέλη της οικογένειάς του.

Σε συνέχεια της παραπάνω επίσκεψης, ο δήμαρχος Σκιάθου έλαβε γραπτή πρόσκληση να επισκεφτεί τον σεΐχη του Κατάρ το διήμερο 22 με 24 Ιανουαρίου και στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται η σημερινή επίσκεψη του Θοδωρή Τζούμα στο Κατάρ.

Πολλά έχουν γραφεί κατά καιρούς για το επενδυτικό ενδιαφέρον του Αραβα κροίσου, με δεδομένο τον θαυμασμό που τρέφει για την Ελλάδα και τις ομορφιές τω νησιών, ειδικότερα, με αποτέλεσμα να παραμένει ανοιχτό το συγκεκριμένο κεφάλαιο.

Πολλά τα θέματα κοινού ενδιαφέροντος που θα συζητηθούν στη συνάντηση με τον σεΐχη, με τον δήμαρχο να αναφέρει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι οι προοπτικές που ανοίγονται, περικλείουν πολλούς εν δυνάμει τομείς, με αιχμή του δόρατος την προοπτική τουριστικής συνεργασίας, την εδραίωση απευθείας αεροπορικής επικοινωνίας ή και της ενδεχόμενης μελλοντικής επένδυσης στο νησί.

Πρόθεση του δημάρχου Σκιάθου είναι να ενημερώσει τον σεΐχη του Κατάρ για όλα τα θέματα και τα αιτήματα του νησιού, που ζητούν διευθέτηση, με φόντο τον θαυμασμό του Αραβα κροίσου για το νησί του Παπαδιαμάντη, που αποτελεί αγαπημένο προορισμό διακοπών για τον ίδιο και την οικογένειά του.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου