ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Δράσεις αειφορίας στη Σκόπελο

δράσεις-αειφορίας-στη-σκόπελο-230961

Δωρεάν εκπαίδευση νέων, σε συνεργασία με το πρόγραμμα «Δάφνη».

Μέλος του Δικτύου Αειφόρων Νήσων «Δάφνη» είναι η Σκόπελος, συμμετέχοντας στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα YENESIS, που έχει ως στόχο να βοηθήσει νέους νησιώτες ηλικίας 23 – 31 ετών, που δεν έχουν απασχόληση ή απασχολούνται εποχιακά, να βρουν εργασία ή να δημιουργήσουν τη δική τους επιχείρηση στο νησί τους.

Το Δίκτυο Αειφόρων Νήσων «Δάφνη», του οποίου είναι μέλος και ο Δήμος Σκοπέλου με εκπρόσωπό την Εύα Καραμεσίνη, συμμετείχε στο συγκεκριμένο ευρωπαϊκό πρόγραμμα YENESIS και επιλέχθηκαν 12 νέοι από όλα τα νησιά της Ελλάδας και μόνο από όσους Δήμους συμμετέχουν ως μέλη.

Στο πλαίσιο του προγράμματος εκλέχτηκαν ο Δαμιανός – Ανάργυρος Μαντάς από τη Σκόπελο και έντεκα ακόμη νέοι από άλλες νησιωτικές περιοχές της Ελλάδας.

Οι δώδεκα νέοι θα συμμετάσχουν σε σειρά από δραστηριότητες που περιλαμβάνουν πενθήμερη εκπαίδευση στην Αθήνα με στόχο οι συμμετέχοντες να καταλήξουν στη θεματική ενότητα με την οποία θέλουν να ασχοληθούν.

Επίσης, τριήμερο ταξίδι στη Νορβηγία για εξοικείωση με καλές πρακτικές, μαθητεία ενός μήνα σε φορέα του εξωτερικού, εξάμηνη απασχόληση στο νησί τους στη θεματική ενότητα.

«Ο Δήμος Σκοπέλου θα συνεχίσει με επιτυχία να παίρνει μέρος σε επιμορφωτικά προγράμματα και να δίνει ευκαιρίες στους νέους του νησιού μας» υπογραμμίζει η Εύα Καραμεσίνη, εκπρόσωπος του Δήμου Σκοπέλου στο Δίκτυο Αειφόρων Νήσων «Δάφνη».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου