ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Πλάνο… απογείωσης της Σκιάθου

πλάνο-απογείωσης-της-σκιάθου-230987

Διαφημιστική καμπάνια σε Ελλάδα και εξωτερικό, με έμφαση στο διαδίκτυο και τα μέσα μεταφοράς.

Δυναμική προβολή της Σκιάθου σε Ελλάδα και εξωτερικό, με έμφαση στις εναλλακτικές πρωτοβουλίες, παράλληλα με τη συμμετοχή σε εκθέσεις του εξωτερικού, καταγράφονται στο τουριστικό πλάνο της καινούργιας χρονιάς.

Ενδεικτική είναι η συνεργασία με την εταιρεία Fraport, ώστε ο αερολιμένας «Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης» να συμπεριληφθεί στην ειδική διεθνή έκθεση αεροδρομίων και αεροπορικών εταιρειών «Worldroutes 2020», δράση που σχετίζεται με την ανάδειξη των υποδομών του προορισμού.

Στο πλάνο τουριστικής προβολής του Δήμου Σκιάθου για το 2020, που φέρει τη σφραγίδα του αρμόδιου αντιδημάρχου Διαμαντή Μαθηνού, περιλαμβάνονται διαφημιστικές καταχωρήσεις σε περιοδικά ευρείας κυκλοφορίας, σε αεροπορικά περιοδικά, σε ειδικά τουριστικά ένθετα, τουριστικά websites, μέσα κοινωνικής δικτύωσης, έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα μαζικής ενημέρωσης ευρείας κυκλοφορίας για τη στοχευόμενη προσέλκυση του ταξιδιώτη με σύγχρονες μεθόδους.

Κορυφαία θέση στο κεφάλαιο προβολής σε Ελλάδα και εξωτερικό κατέχουν τα μέσα μαζικής μεταφοράς, προκειμένου «ο εν δυνάμει ταξιδιώτης να γίνεται δέκτης του μηνύματος σε διαφορετικά στάδια της καθημερινότητάς του» όπως επισημαίνεται μεταξύ άλλων.

Στο ίδιο πλαίσιο καταγράφεται η πρόθεση του Δήμου Σκιάθου για αναβάθμιση και εμπλουτισμό της διαδικτυακής του σελίδας με την προσθήκη νέων σελίδων με θέμα τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού, την προσθήκη επιπλέον πληροφοριών για αεροδρόμια που συνδέονται με τη Σκιάθο και δρομολόγια, με στόχο την καλύτερη διαδικτυακή προβολή και ενημέρωση για το νησί στο εξωτερικό και εσωτερικό. «Οι βελτιώσεις του διαδικτυακού τόπου έχουν διττή χρησιμότητα, αφενός την ενίσχυση της ελκυστικότητας του website, άρα και την αύξηση της μέσης παραμονής του επισκέπτη σε αυτό, αφετέρου την επίτευξη υψηλότερων θέσεων του site στις μηχανές αναζήτησης» επισημαίνει η δημοτική αρχή.

Παράλληλα προωθείται η συμμετοχή ή και οργάνωση Workshops σε χώρες, όπως Ιταλία, Αγγλία, Γαλλία, Σουηδία, Τουρκία, καθώς και σε road shows και παρουσιάσεις προορισμού σε επιλεγμένο κοινό ταξιδιωτικών πρακτόρων, δημοσιογράφων και γενικά επαγγελματιών και ειδικών της ταξιδιωτικής βιομηχανίας, σε πόλεις του εξωτερικού και εσωτερικού που συνδέονται αεροπορικά με τη Σκιάθο.

Επιμορφωτικές δράσεις

Κομβική θεωρείται η διοργάνωση σεμιναρίων για ενημέρωση και εκπαίδευση των επαγγελματιών της Σκιάθου που δραστηριοποιούνται στον τομέα του τουρισμού με στόχο την αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος του νησιού και ταυτόχρονα την εξοικείωση των επαγγελματιών με τους σύγχρονους τρόπους προβολής και διαχείρισης των επιχειρήσεων.

Ανάλογη έμφαση δίνεται στη διοργάνωση και συμμετοχή του Δήμου σε συνέδρια, ημερίδες, πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις, που προωθούν το τουριστικό προϊόν και την εικόνα της Σκιάθου σε Ελλάδα και εξωτερικό, με σημείο αναφοράς τον πολιτισμό και τον αθλητισμό που συνδέονται άρρηκτα με τον τουρισμό και τη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη.

Παράλληλα προωθούνται οι εναλλακτικές και ειδικές μορφές τουρισμού (περιπατητικός, καταδυτικός, αλιευτικός), με έντυπες και ηλεκτρονικές διαφημιστικές καταχωρήσεις και με συμμετοχή σε διεθνείς τουριστικές εκθέσεις, που απευθύνονται στο αντίστοιχο κοινό και επαγγελματίες. Ειδικότερα προτείνεται η προβολή των περιπατητικών/πεζοπορικών διαδρομών της Σκιάθου σε Γερμανία και Ολλανδία λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος για τις συγκεκριμένες μορφές τουρισμού που διαπιστώνεται στις συγκεκριμένες χώρες. Επιπλέον, οι επισκέπτες με προέλευση από τις συγκεκριμένες γεωγραφικές αγορές τείνουν να πραγματοποιούν τις διακοπές τους στην αρχή και το τέλος της τουριστικής περιόδου, συμβάλλοντας στην επιμήκυνση της τουριστικής σεζόν.

Τέλος, στο πλάνο της διεθνούς προβολής του νησιού για το 2020 περιλαμβάνεται η διοργάνωση ταξιδιών εξοικείωσης και η φιλοξενία δημοσιογράφων, τουριστικών πρακτόρων, tour operators, bloggers με στόχο την ανάδειξη της φυσικής ομορφιάς, της πολιτιστικής κληρονομιάς, την προώθηση και ανάδειξη των εναλλακτικών και ειδικών μορφών τουρισμού και δράσεων της Σκιάθου. Δίνεται έμφαση στην ανωτέρω κατηγορία δράσεων, καθώς αποδεικνύεται η αποτελεσματική ανάδειξη του προορισμού μέσω της βιωματικής εκπαίδευσης όσων διαμορφώνουν τις διεθνείς τάσεις και επηρεάζουν τις επιλογές των εν δυνάμει επισκεπτών του νησιού.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου