ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Στο επίκεντρο οι καινοτόμες δράσεις της Αλοννήσου

στο-επίκεντρο-οι-καινοτόμες-δράσεις-τ-274209

Με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των δημοτών

Σε παραδείγματα καινοτόμων έργων του Δήμου Αλοννήσου, που εκτιμάται πως θα συμβάλλουν στην τόνωση της τοπικής οικονομίας, στην ενίσχυση της απασχόλησης, αλλά και σε συνέργειες με τον ιδιωτικό τομέα, που ταυτόχρονα αποδεικνύονται επωφελείς για τον Δήμο, εξοικονομώντας σημαντικό κόστος και πόρους, αναφέρθηκε ο δήμαρχος Αλοννήσου Πέτρος Βαφίνης στην ομιλία του στο συνέδριο που διοργάνωσε το περασμένο Σαββατοκύριακο το Επιμελητήριο.

Ο κ. Βαφίνης μίλησε για το θέμα της αφαλάτωσης, καθώς και του πρώτου υποβρύχιου μουσείου της Ελλάδας που θα λειτουργήσει προσεχώς, εντός του Θαλάσσιου Πάρκου Αλοννήσου – Βορείων Σποράδων, με τον δήμαρχο να επισημαίνει κυρίως πως προκειμένου η ανάπτυξη να έχει διάρκεια και προοπτική, δεν πρέπει να γίνεται καμία έκπτωση στην προστασία και διατήρηση του περιβάλλοντος. Ως παράδειγμα αυτής της στρατηγικής ο κ. Βαφίνης αναφέρθηκε στην πανελλήνια πρωτοβουλία της προσπάθειας κατάργησης της πλαστικής σακούλας από τον Δήμο, πολύ καιρό πριν το μέτρο επιβληθεί ως υποχρεωτικό.

«Η υπέρβαση που έχει σημειώσει ο Δήμος Αλοννήσου τα τελευταία χρόνια, παρά τα συνεχή πλήγματα που δέχεται με την υποστελέχωση του προσωπικού του, τον συρρικνωμένο προϋπολογισμό και τα προβλήματα που συνοδεύουν έναν μικρό νησιωτικό Δήμο, αποδεικνύει πως η τοπική αυτοδιοίκηση είναι ικανή να συμβάλλει στη δημιουργία νέας εποχής ανάπτυξης για τις περιοχές ευθύνης της, αρκεί να υπάρχει όραμα, ομαδική δουλεία και πρόθεση για έργα και όχι απλά λόγια», είπε.

Κλείνοντας, ο κ. Βαφίνης τόνισε ότι: «Η ενεργός και συνεχή παρουσία του Δήμου σε μεγάλα δρώμενα διεθνούς, εθνικού και περιφερειακού βεληνεκούς, έχει πρωταρχική σημασία ώστε η φωνή του μικρού μας Δήμου να ακούγεται πιο δυνατά και μακριά, να αναδεικνύονται οι προσπάθειες μας και να υπερτονίζονται οι ανάγκες μας ώστε μέσα και από αυτή την οδό, να διεκδικούμε ένα καλύτερο μέλλον για τους Αλοννησιώτες».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου