ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Δεκατρία χρόνια εκτός λειτουργίας ο μετεωρολογικός σταθμός Σκοπέλου

δεκατρία-χρόνια-εκτός-λειτουργίας-ο-μ-299222

Επίσκεψη κλιμακίου της ΕΜΥ για την αποκατάστασή του

Στη «σιωπή» βρίσκεται από το 2006 ο μετεωρολογικός σταθμός Σκοπέλου, που αναμένεται να αρχίσει να εκπέμπει και πάλι σήμα μετά από συντονισμένες ενέργειες του Σάκη Ζλατούδη, εντεταλμένου περιφερειακού συμβούλου για τις Βόρειες Σποράδες.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Ο μετεωρολογικός σταθμός βρίσκεται εκτός λειτουργίας από το 2006, με τον εντεταλμένο περιφερειακό σύμβουλο να κινεί άμεσα τις διαδικασίες, προκειμένου να συντηρηθεί από ειδικό κλιμάκιο της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, που αναμένεται να μεταβεί σήμερα στο ακρωτήριο Γουρούνι της Σκοπέλου.

Η λύση στο πρόβλημα αναμένεται να δοθεί μετά από συντονισμένες ενέργειες που ξεκίνησαν πριν από δύο μήνες, σε συνεννόηση με τον προϊστάμενο του τμήματος ναυτικής μετεωρολογίας της ΕΜΥ κ. Μυρσιλίδη, ο οποίος ανταποκρίθηκε θετικά στο αίτημα.

Με δήλωσή του στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο κ. Ζλατούδης υπογράμμισε ότι «μέχρι τώρα είχαμε απαγορευτικά απόπλου τον χειμώνα, αλλά και το καλοκαίρι, τα οποία εκδίδονταν σύμφωνα με τις συνθήκες που επικρατούσαν στο Βορειοδυτικό Αιγαίο, χωρίς να ισχύουν κατ’ ανάγκη οι ίδιες καιρικές συνθήκες και τοπικά. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να σημειώνονται απαγορευτικά απόπλου, ενώ επικρατούσαν καλές καιρικές συνθήκες τοπικά», είπε.

Αμέσως αναζήτησε την άκρη στον «μίτο της Αριάδνης» και μόλις διασαφήνισε τις διαδικασίες που απαιτούνται, εντοπίζοντας την πηγή του προβλήματος, ανέλαβε αμέσως δράση σε συνεννόηση με τον προϊστάμενο του τμήματος ναυτικής μετεωρολογίας της ΕΜΥ, ο οποίος ανταποκρίθηκε άμεσα.

Αναφερόμενος στη σημασία του μετεωρολογικού σταθμού της Σκοπέλου, ο κ. Ζλατούδης υπογράμμισε ότι θα βοηθήσει αποφασιστικά τη ναυσιπλοΐα, θα διευκολύνει τη μετακίνηση των κατοίκων των νησιών, τον απόπλου των πλοίων και ταυτόχρονα θα μπορεί να λαμβάνει το σήμα που εκπέμπει ο μετεωρολογικός σταθμός που είναι εγκαταστημένος στα Δύο Αδέλφια της Αλοννήσου, για να υπάρχει ανά πάσα στιγμή σαφής πρόγνωση καιρικών συνθηκών για τα νησιά των Βορείων Σποράδων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου