ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Σειρά επαφών του Δημάρχου Σκοπέλου στο πλαίσιο της «Philoxenia 2019»

σειρά-επαφών-του-δημάρχου-σκοπέλου-στ-301590

Ο Δήμος Σκοπέλου συμμετείχε στην 35η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού «Philoxenia 2019» που πραγματοποιήθηκε το διάστημα 8-10 Νοεμβρίου 2019, στο Διεθνές Εκθεσιακό και Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης. Ο Δήμαρχος Σκοπέλου κ. Σταμάτης Περίσσης εκπροσώπησε τον Δήμο, συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο του Δ.Σ. Σκοπέλου κ. Άγγελο Ξηντάρη, την Πρόεδρο της Τουριστικής Επιτροπής κ. Ιωάννα Ευσταθίου και τα μέλη της Τουριστικής Επιτροπής Σκοπέλου κ. Ιωάννη Γιολδάση και κ. Ευανθία Καραμεσίνη.

Στην συνέχεια ακολούθησαν πολλές συζητήσεις και επαφές. Ειδικότερα, το βράδυ της Παρασκευής 8 Νοεμβρίου, ο Δήμαρχος Σκοπέλου ήταν προσκεκλημένος στην εκδήλωση που έγινε προς τιμή της Περιφέρειας Θεσσαλίας, η οποία ήταν η τιμώμενη Περιφέρεια της φετινής έκθεσης, με τιμώμενη χώρα την Πολωνία και τιμώμενο τον Δήμο Τρίπολης.

Επίσης, πραγματοποίησε συνάντηση με στελέχη του ΕΟΤ και μαζί τους συζήτησε τον τρόπο με τον οποίο ο Δήμος Σκοπέλου μπορεί να αξιοποιήσει την δραστηριότητα και τις δράσεις τις οποίες σχεδιάζει και πραγματοποιεί ο ΕΟΤ, με σκοπό την προβολή του νησιού στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, σε συνεργασία με τα κατά τόπους γραφεία του ΕΟΤ.

Την Τρίτη 12 Νοεμβρίου συμμετείχε στις εκλογές της ΠΕΔ Θεσσαλίας (Περιφερειακή Ένωση Δήμων Θεσσαλίας) που έγιναν στην Λάρισα, για την ανάδειξη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΕΔ Θεσσαλίας, του Εποπτικού Συμβουλίου και των εκπροσώπων της ΠΕΔΘ στην Γενική Συνέλευση της ΚΕΔΕ (Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας).

Ακόμη, ο κ. Περίσσης, ήρθε σε επαφή με την Αστική Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση 6 Δήμων της Β. Ελλάδας και Δήμων της Βουλγαρίας, οι οποίοι, μέσα από το Πρόγραμμα Διασυνοριακής Συνεργασίας Interreg V-A «Ελλάδα – Βουλγαρία», εκτελούν ένα Πρόγραμμα Πολιτικής Προστασίας με τη συνεργασία των Δήμων και των υπάρχων Εθελοντικών Οργανώσεων Πυροπροστασίας και συζητήθηκε η δυνατότητα συνεργασίας τους και με τον Δήμο Σκοπέλου, με οποιαδήποτε τρόπο επιλέξουν, είτε σε αυτό το Πρόγραμμα, είτε σε αντίστοιχο Πρόγραμμα που θα ανακοινωθεί μελλοντικά και θα αφορά την Πολιτική Προστασία.

Υπήρξε επαφή του Δημάρχου Σκοπέλου με τους μελετητές που ετοιμάζουν τις Μελέτες των Έργων που έχουν προταθεί στο ΟΧΕ, για να δοθούν διευκρινίσεις, να επιταχυνθούν οι διαδικασίες ολοκλήρωσης τους και να προχωρήσουν έτσι ώστε σε σύντομο χρονικό διάστημα να παραδοθούν στο Δήμο.

Επιπλέον, συναντήθηκε με τον μελετητή του Δημοτικού Σταδίου Σκοπέλου προκειμένου να ολοκληρωθεί μέχρι τις 20 Νοεμβρίου η Μελέτη Ανακατασκευής του Δημοτικού Σταδίου, η οποία στην συνέχεια θα προταθεί στο ΦΙΛΟΔΗΜΟ ΙΙ, ώστε να είναι έτοιμο για τα Πετράλεια 2020.

Τέλος, υπήρξαν πολλές ακόμα σημαντικές συναντήσεις με στόχο την προβολή και την ανάπτυξη του νησιού μας και επίσης έγιναν όλες οι απαραίτητες συζητήσεις προκειμένου να ολοκληρωθούν τα Δελτία Ένταξης των Μελετών για τα Λιμενικά Έργα των λιμένων Σκοπέλου και Λουτρακίου, που θα προταθούν από το Λιμενικό Ταμείο Σκοπέλου στο ΦΙΛΟΔΗΜΟ ΙΙ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου