ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Προτεραιότητα η καθαριότητα για τη δημοτική αρχή Σκιάθου

προτεραιότητα-η-καθαριότητα-για-τη-δη-364307

Δυναμική εκκίνηση της νέας δημοτικής αρχής Σκιάθου, με το πεδίο της καθαριότητας να κατέχει πρωτεύοντα ρόλο στις παρεμβάσεις που αποσκοπούν στη βελτίωση της καθημερινότητας των κατοίκων και κατ’ επέκταση των επισκεπτών.

Βασική προτεραιότητα του νέου αντιδημάρχου Καθαριότητας Γιάννη Γιαννίτση είναι η ολοκλήρωση των διαδικασιών για τις προσλήψεις επιπλέον μόνιμου προσωπικού μέσα από τους οριστικούς πίνακες κατάταξης των επιτυχόντων της προκήρυξης 3Κ, που θα ενισχύσει το έργο της καθαριότητας.

«Εχουμε δώσει προτεραιότητα στην καθαριότητα, με στόχο να βελτιώσουμε την καθημερινότητα των πολιτών, καθαρίζοντας κοινόχρηστους χώρους, όπως τα σχολεία, το γήπεδο κ.λπ., ώστε να εξελιχθεί ομαλά η σχολική χρονιά και να διευκολυνθεί κάθε εξωσχολική δραστηριότητα» ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο αντιδήμαρχος.

Στους άμεσους στόχους του αντιδημάρχου είναι η διοργάνωση ενημερωτικής εκστρατείας για την ανακύκλωση και την αποκομιδή απορριμμάτων, τη χωροθέτηση των κάδων και την ενημέρωση των κατοίκων του νησιού για τις σχεδιαζόμενες δράσεις, που έχουν ως επίκεντρο την καθαριότητα και το περιβάλλον.

Επιδίωξη του κ. Γιαννίτση είναι η τοποθέτηση περισσότερων υπόγειων κάδων στο νησί για να επιτευχθεί η καλύτερη διαχείριση απορριμμάτων, με τον ίδιο να διερευνά ήδη τις προοπτικές ένταξης του συγκεκριμένου πλάνου στις Ολοκληρωμένες Χωρικές Επενδύσεις των νησιών.

Η ανανέωση του διαθέσιμου στόλου οχημάτων, η προώθηση της υπάρχουσας μελέτης για την κομποστοποίηση απορριμμάτων, η επέκταση του ΧΥΤΑ, είναι ορισμένα από τα προγράμματα που βρίσκονται σε εξέλιξη, με τον αντιδήμαρχο καθαριότητας Σκιάθου να υπογραμμίζει ότι «θα συνεχιστεί το έργο που ξεκίνησε η προηγούμενη δημοτική αρχή και θα προσπαθήσουμε να υλοποιήσουμε τους στόχους μας στα κατάλληλα χρονικά περιθώρια».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου