ΣΠΟΡΑΔΕΣ

«Είμαι αθώος», επέμενε ο δράστης ξυλοδαρμού 32χρονης

είμαι-αθώος-επέμενε-ο-δράστης-ξυλοδ-366423

Ποινή φυλάκισης 20 μηνών με αναστολή επέβαλε το Δικαστήριο

«Δεν το έχω κάνει εγώ. Είμαι απόλυτα αθώος…». Επέμενε χθες ότι είναι αθώος για τον άγριο ξυλοδαρμό 32χρονης Τσέχας στη Σκιάθο τον Ιούνιο του 2017 23χρονος αλλοδαπός που συνελήφθη για την επίθεση.

Πρωινή ώρα στις 23 Ιουνίου η γυναίκα που εργαζόταν στο νησί, έπεφτε θύμα άγριας επίθεσης ενώ επέστρεφε στο δωμάτιό της μετά από μπάνιο στην παραλία Κοχύλι. Στο Κέντρο Υγείας του νησιού όπου μεταφέρθηκε λίγο αργότερα ήταν σοβαρά τραυματισμένη φέροντας χτυπήματα στο πρόσωπο και το κεφάλι ενώ βρισκόταν σε κατάσταση σοκ.

Για την υπόθεση η Αστυνομία είχε συλλάβει 23χρονο αλλοδαπό, ο οποίος φέρεται να είχε αναγνωριστεί από το θύμα μέσω μίας παλιάς φωτογραφίας στο FB στην οποία είχε γένια.

Η Αστυνομία είχε πει ότι ο δράστης, μετά την επίθεση κρύφτηκε και στη συνέχεια άλλαξε την κόμη του σε κομμωτήριο του νησιού ώστε να μην είναι αναγνωρίσιμος.

Ο κατηγορούμενος δικάστηκε χθες στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου και καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης είκοσι μηνών όπως και πρωτόδικα. Ωστόσο παρά τον άγριο ξυλοδαρμό το δικαστήριο του επέβαλε την ποινή με αναστολή.

Κατά την ακροαματική διαδικασία εξετάστηκαν δύο μάρτυρες υπεράσπισης, οι οποίοι δήλωσαν ότι είχαν δει τον 23χρονο τις προηγούμενες μέρες της επίθεσης και ήταν και πάλι φρεσκοξυρισμένος καθώς το απαιτούσε και η εργασία του ως μπάρμαν σε κέντρο του νησιού.

Από την πλευρά του ο κατηγορούμενος επαναλάμβανε: «Δεν είμαι εγώ ο δράστης. Δεν το έχω κάνει. Είμαι απόλυτα αθώος».

Η παθούσα δεν ήταν παρούσα στο δικαστήριο για να καταθέσει, όμως πρωτόδικα είχε δηλώσει κατηγορηματικά ότι ήταν σίγουρη ότι εκείνος είναι ο δράστης της επίθεσης. Η γυναίκα είχε ζήσει έναν πραγματικό εφιάλτη.

Ο συνήγορος υπεράσπισης επισήμανε ότι ο κατηγορούμενος δεν είχε κανένα απολύτως λόγο για να διαπράξει την επίθεση. Κανένα κίνητρο. «Δεν γνώριζε την κοπέλα για να τη χτυπήσει, δεν παίρνει ναρκωτικά, ενδεχομένως να έχει στοχοποιηθεί επειδή είναι αλλοδαπός», υποστήριξε μεταξύ άλλων.

Ακόμη, ο συνήγορος στάθηκε ιδιαίτερα στο γεγονός ότι η 32χρονη άλλαξε την αρχική της κατάθεση στην Αστυνομία. Βλέποντας την πλάτη του για να αναγνωρίσει σημάδια είχε πει ότι δεν ήταν εκείνος που της επιτέθηκε αλλά στη συνέχεια όταν η Αστυνομία της προσκόμισε μία παλιά του φωτογραφία στην οποία είχε γένια άλλαξε γνώμη.

«Είναι σίγουρα λυπηρό που η 32χρονη έπεσε θύμα επίθεσης, αλλά ο δράστης δεν είναι αυτός», επισήμανε μεταξύ άλλων.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου