ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Σταμάτης Περίσσης: Στόχος η ανάπτυξη της Σκοπέλου

σταμάτης-περίσσης-στόχος-η-ανάπτυξη-τ-404618

Δυναμική εκκίνηση του νέου δημάρχου Σταμάτη Περίσση και της δημοτικής του ομάδας

Δυναμική εκκίνηση για τον νέο δήμαρχο Σκοπέλου Σταμάτη Περίσση και τη δημοτική του ομάδα, που συνεχίζουν ακατάπαυστα τις ενημερωτικές συναντήσεις με φορείς του νησιού, καταγράφοντας τις ελλείψεις και τα προβλήματα που υπάρχουν, ενόψει της αλλαγής σκυτάλης στο τιμόνι του Δήμου από την 1η Σεπτεμβρίου. Ενα από τα βασικά ζητήματα που δρομολογούνται είναι η δημιουργία ενιαίου φορέα προώθησης και προβολής του τουριστικού προϊόντος των Βορείων Σποράδων.

Από την πρώτη στιγμή ο νέος δήμαρχος απηύθυνε πρόσκληση συνεργασίας σε όλες τις τοπικές δυνάμεις, ενώ παράλληλα με τα μέλη της δημοτικής του ομάδας επισκέφθηκαν τον απερχόμενο δήμαρχο Σκοπέλου Χρήστο Βασιλούδη και ενημερώθηκαν σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος. Ακολούθησε επίσκεψη στη δημοτική επιχείρηση ύδρευσης και αποχέτευσης με σκοπό να ενημερωθούν από τον γενικό διευθυντή και τον προϊστάμενο της Τεχνικής Υπηρεσίας για τα ζητήματα της ΔΕΥΑΣ, με επόμενο σταθμό την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου.

Παράλληλα πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών Απόστολο Παναγιώτου, ο οποίος έδωσε στον δήμαρχο μελέτη σκοπιμότητας για εγκατάσταση φωτοβολταϊκών στα σχολεία της Γλώσσας, ενώ ακολούθησε σειρά συναντήσεων στο πλαίσιο των Ολοκληρωμένων Χωρικών Επενδύσεων (ΟΧΕ), που αποτελούν μεγάλο κεφάλαιο για το νησί και τις Βόρειες Σποράδες γενικότερα.

Πολιτική προστασία

Το θέμα της αναδιάταξης του γραφείου πολιτικής προστασίας έχει απασχολήσει επανειλημμένα τον δήμαρχο και τη δημοτική του ομάδα.

Στο πλαίσιο αυτό έγιναν συναντήσεις με τον διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος, τον λιμενάρχη και τον διοικητή του Πυροσβεστικού Κλιμακίου και συζητήθηκαν θέματα οργάνωσης και σχεδιασμού του γραφείου πολιτικής προστασίας.

Διαρκής είναι η συνεργασία με τις υπηρεσίες του Δήμου Σκοπέλου, ενώ συνάντηση πραγματοποιήθηκε με την αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη, κατά τη διάρκεια της οποίας συζητήθηκαν σημαντικά θέματα που αφορούν στο νησί και την περαιτέρω συνεργασία του Δήμου με την Περιφέρεια.

Τουριστική ανάπτυξη

Μεγάλο κεφάλαιο είναι η τουριστική ανάπτυξη του νησιού, με σειρά συσκέψεων για το συγκεκριμένο θέμα. Σε συνάντηση με τον μελετητή κ. Παναγόπουλο συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στα λιμάνια Λουτρακίου και Σκοπέλου, καθώς και το καταφύγιο των τουριστικών σκαφών στο Εληος, ενώ σε συναντήσεις με τα Δ.Σ. των Πολιτιστικών Συλλόγων Γλώσσας και Νέου Κλήματος συζητήθηκαν ανάλογα θέματα και αποφασίστηκε να γίνουν ενέργειες για τη δημιουργία Πολιτιστικού Κέντρου στο ιδιόκτητο κτίριο του Πολιτιστικού Συλλόγου Ν. Κλήματος.

Επίσης πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο Κέντρο Υγείας Σκοπέλου, που η δ/ντρια Ρηγίνα Σκλάβου ανέδειξε τα σοβαρά προβλήματα όσον αφορά στην κτιριακή υποδομή, την υποστελέχωσή του καθώς και τις ελλείψεις συγκεκριμένων ειδικοτήτων ιατρικού και παραϊατρικού προσωπικού.

Στο Λουτράκι έγινε συνάντηση του δημάρχου και συμβούλων του με τους δημάρχους των άλλων δύο νησιών και τον περιφερειακό σύμβουλο Σάκη Ζλατούδη και συζητήθηκε η συνεργασία και των τριών νησιών στο θέμα του τουρισμού, η συμμετοχή των Δήμων στις εκθέσεις εσωτερικού και εξωτερικού, η ακτοπλοϊκή συγκοινωνία, η ενδοσυγκοινωνία για να μην υπάρχει καθυστέρηση των επιβατών από το αεροδρόμιο της Σκιάθου καθώς και το μεγάλο θέμα των απορριμμάτων, αλλά και της ανακύκλωσης.

Σχολικές υποδομές

Η βελτίωση των σχολικών υποδομών βρίσκεται επίσης ψηλά στην ατζέντα της νέας δημοτικής αρχής, με παρέμβαση οποίας συντάχθηκαν δύο τεχνικές μελέτες, η αναθεώρηση και επικαιροποίηση κατασκευής της στέγης του Λυκείου Γλώσσας και η μελέτη επισκευής του ανοιχτού Δημοτικού Σταδίου.

Εξάλλου, σε συνάντηση με τον ολυμπιονίκη Νίκο Σκιαθίτη συζητήθηκαν διάφορα θέματα, κάποια εκ των οποίων είχαν προαναγγελθεί στο προεκλογικό πρόγραμμα του συνδυασμού, που έχει εκφράσει την επιθυμία να τον τιμήσει.

Πραγματοποιήθηκαν επαφές με τον ΣΕΓΑΣ (Σύνδεσμος Ελληνικών Γυμναστικών Αθλητικών Σωματείων) και συμφωνήθηκε τον Σεπτέμβριο ο Δήμος Σκοπέλου να κάνει αίτηση στον ΣΕΓΑΣ, ώστε οι αγώνες στίβου Πετράλεια να ενταχθούν στο αγωνιστικό καλεντάρι του και το 2020 να διεξαχθούν υπό την αιγίδα του.

Συνάντηση με τον υπουργό Ναυτιλίας

Στην συνάντηση με τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Ιωάννη Πλακιωτάκη τέθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το νησί εξαιτίας της ελλιπούς ακτοπλοϊκής γραμμής, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επισκέπτες της Σκοπέλου από και προς το αεροδρόμιο της Σκιάθου, η επανέναρξη της γραμμής Θεσσαλονίκης –Β. Σποράδων και πολλά άλλα.

Επίσης ο δήμαρχος κατέθεσε στον υπουργό φάκελο με τις υποθέσεις των master plan των λιμανιών Λουτρακίου και Σκοπέλου καθώς και φάκελο για την ολοκλήρωση της β’ φάσης του καταφυγίου Νέου Κλήματος.

Πραγματοποιήθηκε στη Σκόπελο συνάντηση με τον δ/ντή Τεχνικών Υπηρεσιών Περιφέρειας Θεσσαλίας Κώστα Φλαμπούρη και τον προϊστάμενο Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Χουβαρδά, για την επίλυση προβλημάτων που έχουν ανακύψει σε διάφορα έργα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου