ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Προφυλακιστέος ο ναρκέμπορος κόκας της Αλοννήσου

προφυλακιστέος-ο-ναρκέμπορος-κόκας-τ-434252

Ηταν έτοιμος να «σπρώξει» στην Αλόννησο 400 δόσεις κοκαΐνης και κάνναβη βάρους 950 γραμμαρίων

Το δρόμο για τις φυλακές πήρε χθες αμέσως μετά την απολογία του στον ανακριτή Βόλου ο 39χρονος Αλβανός, που συνελήφθη την περασμένη Τετάρτη το απόγευμα στην Αλόννησο με κοκαΐνη συνολικού βάρους 52,35 γραμμαρίων και ποσότητα κάνναβης βάρους 950 γραμμαρίων.

Στην απολογία του χθες στον ανακριτή Βόλου ο μεταφορέας ναρκωτικών ισχυρίστηκε ότι είναι χρήστης ουσιών, όμως δεν έπεισε και οδηγήθηκε στις φυλακές Κορυδαλλού.

Ο δράστης συνελήφθη σε μεγάλη επιχείρηση του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου και του Αστυνομικού Σταθμού Αλοννήσου.

Από την αρχή είχε υποστηρίξει στην Αστυνομία και το επανέλαβε και στην ανάκριση πως ο δικός του ρόλος ήταν να μεταφέρει τα ναρκωτικά, τα οποία δήθεν είχε προμηθευτεί από άγνωστο άτομο στην Αθήνα.

Επίσης είπε ότι τις κατασχεθείσες ποσότητες θα τις έδινε στην Αλόννησο σε άτομο, το οποίο επίσης ισχυρίστηκε ότι δεν γνωρίζει.

Υπενθυμίζεται ότι η επιχείρηση είχε στηθεί στο λιμάνι της Αλοννήσου αμέσως μετά την αποβίβαση του 39χρονου Αλβανού από το πλοίο. Σε έλεγχο που ακολούθησε οι αστυνομικοί βρήκαν τα ναρκωτικά κρυμμένα μέσα σε τάπερ στο τουριστικό σακίδιο του δράστη.

Από την περαιτέρω προανάκριση είχε προκύψει ότι ο δράστης θα έμενε στην Αλόννησο μόνο για ένα βράδυ και σε αυτό το διάστημα θα έβγαζε παράνομο κέρδος περίπου 7.500 ευρώ.

Το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου και ο Αστυνομικός Σταθμός Αλοννήσου χάλασαν τα σχέδιά του μετά από πληροφορία που είχαν ότι ο αλλοδαπός επρόκειτο να διακινήσει ναρκωτικές ουσίες.

Πρόκειται για μεγάλη επιτυχία των Υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μαγνησίας.

Η Ενωση Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας Περιφέρειας Θεσσαλίας εξέδωσε συγχαρητήρια ανακοίνωση.

Ειδικότερα στην ανακοίνωση αναφέρει για την υπόθεση: «Η Ένωσή μαςσυγχαίρει θερμά τον διευθυντή της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου, τους τμηματάρχες των Τμημάτων Ασφαλείας και Δίωξης Ναρκωτικών, καθώς και το προσωπικό των εν λόγω Υπηρεσιών για τη σύλληψη 39χρονου για παράβαση νομοθεσίας περί ναρκωτικών με σημαντική κατάσχεση ποσοτήτων κοκαΐνης 52,35 γραμ. και κάνναβης 950 γραμ.

Επρόκειτο για μία επιτυχία η οποία έλαβε χώρα με μεθοδικότητα και αυταπάρνηση, δίνοντας ένα ακόμα ισχυρό χτύπημα στον πόλεμο κατά των ναρκωτικών εμπεδώνοντας παράλληλα το αίσθημα ασφαλείας των πολιτών, σε χρονικό διάστημα κατά το οποίο η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου έχει ήδη επιβαρυνθεί με επιπρόσθετο έργο (φύλαξη – επιτήρηση ευπαθών στόχων) εν μέσω θέρους – προγραμματισμένων καλοκαιρινών αδειών».

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου