ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Σε αναμμένα κάρβουνα οι ξενοδόχοι των Σποράδων

σε-αναμμένα-κάρβουνα-οι-ξενοδόχοι-των-435416

Κατώτερη των προσδοκιών τους η κίνηση στα μέσα της τουριστικής σεζόν

Προβληματισμένοι και ανήσυχοι εμφανίζονται οι επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στις Βόρειες Σποράδες, με τις απόψεις να διίστανται σχετικά με την τουριστική εικόνα που επικρατεί στα μέσα της σεζόν. Μεγαλύτερη ανησυχία επικρατεί στη Σκόπελο και την Αλόννησο, με τους επαγγελματίες του τουρισμού να επισημαίνουν και να επιμένουν ότι οι διαθέσιμες θέσεις σε πλοία και ταχύπλοα δεν επαρκούν για να καλύψουν την κίνηση των τουριστών στην αιχμή της τουριστικής σεζόν.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Για τόνωση της τουριστικής κίνησης στη Σκιάθο κάνει λόγο ο ξενοδόχος Αρης Δερβένης, «ψυχή» του ξενοδοχείου «Skiathos Palace», ο οποίος αναφέρει ότι είναι εμφανής η διαφορά στις πληρότητες στα μέσα της τουριστικής σεζόν. «Προχωρώντας στην καρδιά της σεζόν μπαίνουμε στην υψηλή περίοδο, ξεκίνησε η υψηλή περίοδος η οποία θα ολοκληρωθεί στα τέλη Αυγούστου» υπογραμμίζει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, ενώ σημειώνει παράλληλα ότι «έχει μειωθεί το κατά κεφαλήν έξοδο του κάθε τουρίστα».

Ο ίδιος επαγγελματίας εμφανίζεται αισιόδοξος και παρά το γεγονός ότι έχουν δοθεί προσφορές από τους επαγγελματίες του νησιού στην προσπάθεια να καλυφθούν κενές θέσεις στις πτήσεις από το εξωτερικό, εκτιμά ότι η χρονιά στο σύνολό της θα κυμανθεί σε ικανοποιητικά επίπεδα. Δεν παραλείπει επίσης να επισημάνει την κοινή προσπάθεια φορέων, αιρετών και επαγγελματιών να επιλυθούν τα προβλήματα που προκάλεσε ο «Αντίνοος» για να επανέλθει άμεσα η ομαλή ροή των τουριστών στις παραλίες του νησιού.

Εξαιρετικά προβληματισμένη εμφανίζεται την ίδια στιγμή η πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Σκοπέλου Μαίρη Διαμάντη, η οποία αναφέρει ότι «είμαστε ακόμη λίγο «παγωμένοι» αυτό το διάστημα, αλλά από το Σαββατοκύριακο και στο διάστημα που ακολουθεί φαίνεται ότι υπάρχει αύξηση τουριστών». Η ίδια εκτιμά ωστόσο ότι τα ποσοστά πληρότητας δεν αναμένεται να ξεπεράσουν το 85%. Κάνοντας την αποτίμηση της κατάστασης, επισημαίνει ότι «δεν υπάρχουν εισιτήρια με τα καράβια, επιστροφές από το νησί και αυτό είναι το πρόβλημά μας, επειδή είναι μικρή η χωρητικότητα των καραβιών και δεν μπορούμε να πάρουμε άλλους πελάτες». Παράλληλα εκφράζει την ανησυχία της ενώ συμπληρώνει ότι «και να πάμε καλά τον Αύγουστο, δεν αρκεί για να ξεπληρώσουμε τις υποχρεώσεις μας».

Εξίσου σκεπτικός και ανήσυχος εμφανίζεται ο Κώστας Ευσταθίου, ξενοδόχος, τουριστικός πράκτορας και μέλος της Επιτροπής Τουρισμού του Δήμου Αλοννήσου. «Είναι αισθητή η μείωση της τουριστικής κίνησης στο νησί, γιατί και οι Ελληνες δεν έχουν ξεκινήσει ακόμη, αλλά και τα ξένα πακέτα είναι μειωμένα. Φτάνουμε στο τέλος Ιουλίου κι ακόμη είναι χαμηλές οι πληρότητες» είπε. Είναι προφανές ότι η κίνηση είναι χαμηλότερη των προσδοκιών των επαγγελματιών, με τον κ. Ευσταθίου να επισημαίνει ότι «παραμένει για μας το πρόβλημα των συγκοινωνιών και κάθε χρόνο γίνεται χειρότερο, γιατί δεν υπάρχουν επαρκείς θέσεις ούτε στην άφιξη ούτε στην αναχώρηση. Ειδικά κατά την αναχώρηση πολλοί αναγκάζονται να φύγουν μια μέρα νωρίτερα από το νησί». Κλείνοντας, δηλώνει «ανήσυχος για την φετινή χρονιά και για την επόμενη ακόμη περισσότερο».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου