ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Πώς οι αστυνομικοί έστησαν το μπλόκο στον ναρκέμπορο κόκας

πώς-οι-αστυνομικοί-έστησαν-το-μπλόκο-σ-435584

Μετά από οργανωμένη επιχείρηση του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου στην Αλόννησο έπεσε στη φάκα 39χρονος

Μεγάλη υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών ουσιών ξεσκέπασαν προχθές το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου και ο Αστυνομικός Σταθμός Αλοννήσου.

Μετά από οργανωμένη επιχείρηση στο λιμάνι της Αλοννήσου στις 5.30 το απόγευμα οι αστυνομικοί εντόπισαν και συνέλαβαν 39χρονο Αλβανό να κατέχει και να μεταφέρει με σκοπό το γρήγορο πλουτισμό εκατοντάδες δόσεις κοκαΐνης καθώς και ένα περίπου κιλό χασίς.

Οι κινήσεις του Αλβανού που φαινόταν να είναι ιδιαίτερα αγχωμένος, αλλά και οι πληροφορίες που είχαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης, οδήγησαν στην σύλληψη του μεταφορέα ναρκωτικών και την κατάσχεση των ουσιών.

Σε αγαστή συνεργασία οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου και του Αστυνομικού Σταθμού της Αλοννήσου πέρασαν χειροπέδες στον 39χρονο που ήταν έτοιμος να σπρώξει στην πιάτσα της Αλοννήσου 400 δόσεις κοκαΐνης και κάνναβη βάρους 950 γραμμαρίων.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές ο 39χρονος δράστης επισκέφθηκε το νησί με τον Πρωτέα με σκοπό να μείνει μόνο για ένα βράδυ. Υπολογίζεται πως στο διάστημα αυτό θα έβγαζε παράνομο κέρδος περίπου 7.500 ευρώ.

Όμως, οι αστυνομικοί, που είχαν πληροφορίες για τη δράση του και ερευνούσαν την υπόθεση, κατάφεραν να τον «τσακώσουν» λίγο αφ’ ότου αποβιβάστηκε από το πλοίο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 39χρονος έβγαζε εισιτήριο για την επιστροφή όταν οι αστυνομικοί τον σταματούσαν για έλεγχο και λίγο αργότερα έβγαζαν λαβράκι.

Στο τάπερ που είχε μέσα στο σακίδιό του ο Αλβανός διαπιστώθηκε έκρυβε ποσότητα κοκαΐνης βάρους 52,35 γραμμαρίων και ποσότητα κάνναβης βάρους 950 γραμμαρίων.

Οι αστυνομικοί κατέσχεσαν άμεσα τα ναρκωτικά και συνέλαβαν τον δράστη. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 39χρονος δεν προέβαλε αντίσταση κατά τη σύλληψή του αλλά συνεργάστηκε με τους αστυνομικούς.

Από την περαιτέρω προανάκριση προέκυψε ότι ο δράστης είχε προμηθευτεί τα ναρκωτικά από την Αθήνα από άτομο που δεν κατονόμασε και θα τα έδινε σε άγνωστο άτομο στο νησί.

Ο 39χρονος μεταφέρθηκε χθες συνοδεία αστυνομικών στην Εισαγγελία Βόλου και εναντίον του ασκήθηκε ποινική δίωξη για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και συγκεκριμένα κατοχή και μεταφορά και παραπέμφθηκε για να απολογηθεί στον ανακριτή Βόλου.

Ο συλληφθείς ζήτησε ακολούθως και έλαβε 24ωρη προθεσμία για να απολογηθεί σήμερα Παρασκευή.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου