ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Στη Σκόπελο περιόδευσε ο υποψήφιος βουλευτής Μαγνησίας του ΚΙΝΑΛ Γ. Σακκόπουλος

στη-σκόπελο-περιόδευσε-ο-υποψήφιος-βο-461244

Τα μεγάλα προβλήματα της Σκοπέλου, που αποδυναμώνουν την τοπική οικονομική και παραγωγική δραστηριότητα, βρέθηκαν στο επίκεντρο των επαφών και συζητήσεων που είχε ο υποψήφιος βουλευτής Μαγνησίας του Κινήματος Αλλαγής Γιάννης Σακκόπουλος, με τον νεοεκλεγέντα δήμαρχο Σταμάτη Περίσση, εκπροσώπους φορέων και δημότες, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στο νησί.

Ο κ. Σακκόπουλος συζήτησε μεταξύ άλλων για τις αναγκαίες παρεμβάσεις στις υποδομές και τα δίκτυα, όπως στα λιμάνια και στο οδικό δίκτυο του νησιού, στα δίκτυα ύδρευσης και αποχέτευσης, στον Βιολογικό, στον ΧΥΤΑ και τις δημοτικές εγκαταστάσεις.

Σημαντικές είναι οι ελλείψεις μόνιμου προσωπικού στο Δήμο Σκοπέλου, με αποτέλεσμα να υπολειτουργούν πολλές βασικές υπηρεσίες, ενώ τα σχολεία αντιμετωπίζουν κυρίως κτιριακά προβλήματα και σημαντικές ελλείψεις στον εξοπλισμό.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην υποστελέχωση του Κέντρου Υγείας, αλλά και στις άθλιες συνθήκες του κτιρίου, με τους κατοίκους να διαμαρτύρονται για την παροχή υποβαθμισμένων υπηρεσιών πρωτοβάθμιας περίθαλψης.

Ένα άλλο ζήτημα που τέθηκε ήταν τα προβλήματα που αφορούν την ακτοπλοϊκή σύνδεση και θέτουν εμπόδια στην τουριστική ανάπτυξη του νησιού.

Ο κ. Σακκόπουλος υπογράμμισε την ανάγκη ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας της Σκοπέλου, στο πλαίσιο ενός συγκεκριμένου σχεδίου, το οποίο θα αποσκοπεί ευρύτερα στην οικονομική και τουριστική της ανάπτυξη.

«Για να δοθεί νέα ώθηση στον τουρισμό της Σκοπέλου, απαραίτητη προϋπόθεση είναι να δοθούν άμεσα λύσεις στα υπάρχοντα προβλήματα και να αντιμετωπιστούν οι παθογένειες του παρελθόντος», τόνισε ο κ. Σακκόπουλος. «Μόνο έτσι θα μπορέσουν να αναδειχθούν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του νησιού, που αποτελούν «διαβατήριο» για την κατάκτηση μιας ξεχωριστής θέσης της Σκοπέλου στον χάρτη των δημοφιλών τουριστικών προορισμών.

Η βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών θα αποτελέσει το «κλειδί» για την ανάπτυξη του νησιού σε όλα τα επίπεδα, κατέληξε ο υποψήφιος βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου