ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Εκδηλώσεις στα νησιά

εκδηλώσεις-στα-νησιά-470617

Με τη στήριξη της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας

Εκδηλώσεις με αθλητικό και φυσιολατρικό χαρακτήρα, που προάγουν την ευαισθησία για το περιβάλλον και τον ιστιοπλοϊκό τουρισμό και αποτελούν θεσμό, πραγματοποιούνται στα νησιά των Βορείων Σποράδων με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Συγκεκριμένα ο Ιστιοπλοϊκός Ομιλος Βόλου Ανοικτής Θαλάσσης και η Περιφέρεια Θεσσαλίας συνδιοργανώνουν τον XXX αγώνα Β. Σποράδων σε Σκόπελο και Αλόννησο που θα διαρκέσει μέχρι αύριο Δευτέρα 17 Ιουνίου. Κάθε χρόνο ο όμιλος διοργανώνει με επιτυχία αγώνες ανοικτής θαλάσσης, οι οποίοι περιλαμβάνονται στο επίσημο πρόγραμμα της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας. Ο σπουδαιότερος αγώνας που διοργανώνει από το 1989 είναι αυτός των Β. Σποράδων που πραγματοποιείται πάντα το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος στη Σκόπελο και την Αλόννησο με μία από τις μεγαλύτερες συμμετοχές τόσο σε σκάφη, όσο και ομίλους.

Παράλληλα σήμερα Κυριακή 16 Ιουνίου ο Δήμος Αλοννήσου και η Περιφέρεια Θεσσαλίας συνδιοργανώνουν τον 14ο φυσιολατρικό αγώνα δρόμου Αλοννήσου «Alonissos challenge». Στον αγώνα θα συμμετέχουν δρομείς και ασκούμενοι από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό και θα γνωρίσουν τα πανέμορφα τοπία του νησιού, κάνοντας αθλητικό τουρισμό. Ο φυσιολατρικός αγώνας δρόμου «Alonissos Challenge» 2019, ως εναλλακτική μορφή τουρισμού, συμβάλλει στην ανάπτυξη της τουριστικής κίνησης της Αλοννήσου. Επίσης δίνεται στους μικρούς και μεγάλους αθλητές του νησιού η δυνατότητα να συμμετέχουν στη διοργάνωση μιας εκδήλωσης διεθνούς εμβέλειας. Θα διεξαχθούν δύο αγώνες τρεξίματος αποστάσεων 30 χλμ. και 10 χλμ., ενώ θα πραγματοποιηθούν και δυο διαδρομές για περιπατητές απόστασης 15 χλμ. και 10 χλμ. Επίσης θα διεξαχθεί αγώνας 2 χλμ. για παιδιά.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου