ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Ταξίδι στο ναυάγιο της Περιστέρας

ταξίδι-στο-ναυάγιο-της-περιστέρας-472106

Αναμένεται στο άμεσο μέλλον να λειτουργήσει ως το πρώτο υποβρύχιο μουσείο της χώρας

Ταξίδι εξοικείωσης στο ναυάγιο της Περιστέρας, που αναμένεται να λειτουργήσει στο άμεσο μέλλον το πρώτο υποβρύχιο μουσείο της Ελλάδας, οργανώθηκε την περασμένη Κυριακή από τον Δήμο Αλοννήσου, με την ενεργό στήριξη και την ειδική άδεια της Εφορείας Εναλίων Αρχαιοτήτων του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Η αποστολή που απαρτιζόταν από επαγγελματίες, ειδικούς από τον ακαδημαϊκό χώρο και δημοσιογράφους – bloggers είχε τη δυνατότητα να έρθει σε επαφή με ένα έργο- σταθμό για το καταδυτικό μέλλον της Ελλάδας που αφορά στην αξιοποίηση του Ναυαγίου της Περιστέρας.

Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα αρχαία ναυάγια πλοίων, που ανακαλύφθηκε στις αρχές της δεκαετίας του 1990 εντός του Εθνικού Θαλασσίου Πάρκου Αλοννήσου – Βορείων Σποράδων. Το εμπορικό πλοίο που μετέφερε πάνω από 4.000 αμφορείς, ναυάγησε κοντά στο νησάκι Περιστέρα χαρίζοντας σήμερα, μία μοναδική υποβρύχια εμπειρία στο κόσμο. Μεταξύ των συμμετεχόντων, ξεχώρισε η παρουσία δύο καταξιωμένων blogger – δημοσιογράφων, η επίσκεψη των οποίων οργανώθηκε σε συνεργασία με τα δραστήρια Γραφεία του ΕΟΤ στην Ιταλία και τη Γερμανία που ανταποκρίθηκαν άμεσα στο κάλεσμα του Δήμου προκειμένου να ενισχύσουν το εγχείρημα με τους πλέον ενδεδειγμένους και έμπειρους συντάκτες του είδους.

Ως αποτέλεσμα της συνεργατικής δράσης, αναμένονται αφιερώματα στο εξειδικευμένο Ιταλικό περιοδικό για καταδύσεις Scubazone από τον προσκεκλημένο Ιταλό δημοσιογράφο και ειδικό σε θέματα καταδυτικού Τουρισμού, καθώς και στο καθιερωμένο Γερμανικό καταδυτικό περιοδικό TauchenMagazinόπως και στο δημοφιλές ταξιδιωτικό blog, Reisedepeschen από τον Γερμανό δημοσιογράφο, συντάκτη και καταδύτη φωτογράφο που συμμετείχε στο ταξίδι. Με τον τρόπο αυτό εκτιμάται πως θα διασφαλιστεί δημοσιότητα σε εκατοντάδες χιλιάδες φίλους της κατάδυσης στην Ευρώπη.

«Χωρίς να χαθεί πολύτιμος χρόνος, ο Δήμος Αλοννήσου διαθέτει τα αντανακλαστικά ώστε να αξιοποιήσει κάθε ευκαιρία προβολής και να θέσει τις βάσεις έγκαιρα, προκείμενου να αναδείξει ένα νέο «προϊόν» που θα επαναπροσδιορίσει τη θέση της Αλοννήσου στον παγκόσμιο χάρτη του Τουρισμού!», δήλωσε ο δήμαρχος Αλοννήσου Πέτρος Βαφίνης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου