ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Αύξηση κίνησης στο αεροδρόμιο Σκιάθου

αύξηση-κίνησης-στο-αεροδρόμιο-σκιάθο-505307

Προχωρούν οι εργασίες αναβάθμισης του αερολιμένα Σκιάθου

Αύξηση της τάξης του 7,2% παρουσίασε τον περασμένο Απρίλιο η επιβατική κίνηση στα 14 αεροδρόμια της Fraport, μεταξύ των οποίων και το αεροδρόμιο Σκιάθου.

Σύμφωνα με στοιχεία της Fraport στο αεροδρόμιο «Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης» της Σκιάθου φέτος τον Απρίλιο από και προς το νησί διακινήθηκαν 2.398 επιβάτες, ενώ το 2018 τον ίδιο μήνα 1.871, με το ποσοστό αύξησης να ανέρχεται σε 28,2%, με 76 πτήσεις αεροσκαφών (όσες και πέρυσι).Σε επίπεδο πρώτου τετραμήνου της χρονιάς, από το αεροδρόμιο Σκιάθου διακινήθηκαν 5.435 άνθρωποι φέτος, ενώ το 2018 είχαν διακινηθεί 4.937 άνθρωποι (αύξηση 7,9%), ενώ οι πτήσεις από 212 το 2018, φέτος μειώθηκαν σε 200 (-5,7%).

Στο μεταξύ, αλλάζει όψη σταδιακά το αεροδρόμιο της Σκιάθου με τις εργασίες βελτίωσης της εικόνας στο παλιό τέρμιναλ να προχωρούν με σταθερά βήματα. Οι εργασίες στο παλιό τέρμιναλ του αερολιμένα αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί πριν το τέλος του τρέχοντος μήνα, καθώς έχουν επεκταθεί και στον περιβάλλοντα χώρο. Ενας από τους στόχους είναι η δημιουργία σύγχρονου πυροσβεστικού σταθμού με πέντε θέσεις για πυροσβεστικά οχήματα, η διαμόρφωση χώρων πάρκινγκ για τη διευκόλυνση των επιβατών και γενικά η δημιουργία σύγχρονων υποδομών που θα βελτιώσουν, αλλά και θα «απογειώσουν» τη συνολική εικόνα του διεθνούς αερολιμένα Σκιάθου.

Τα έργα αναβάθμισης στο αεροδρόμιο Σκιάθου «Αλ. Παπαδιαμάντης», σύμφωνα με τον προγραμματισμό της Fraport Greece περιλαμβάνουν: Την ανακαίνιση και την αναδιαμόρφωση του τερματικού σταθμού. Την αναδιοργάνωση του χώρου στάθμευσης των αεροσκαφών. Την επέκταση του τερματικού σταθμού κατά 9.511 m2 και ανακαίνιση του υπάρχοντος τερματικού σταθμού. Επίσης 11% αύξηση των σταθμών check in από 9 σε 10, 33% αύξηση του συνολικού αριθμού πυλών, από 3 σε 4 και διπλασιασμό των σημείων ασφαλείας και ελέγχου του αεροδρομίου από 1 σε 2.

Στο μεταξύ, η εικόνα του αεροδρομίου έχει ήδη βελτιωθεί και απώτερος στόχος των ιθυνόντων της Fraport Greece είναι να αποκτήσει υπερσύγχρονες προδιαγραφές σε όλα τα επίπεδα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου