ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Δολωματικοί ψεκασμοί

δολωματικοί-ψεκασμοί-505320

Πρόγραμμα δακοκτονίας στα νησιά των Βορείων Σποράδων

Πλούσια ανθοφορία των ελαιόδεντρων, που εκτιμάται σε ποσοστό τουλάχιστον 80% του αριθμού των αντίστοιχων παραγωγικών, παρατηρείται στους ελαιώνες της χερσαίας και της νησιωτικής Μαγνησίας. Την παραπάνω διαπίστωση έκανε ομάδα διαχείρισης του προγράμματος δακοκτονίας έτους 2019, με τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και Β. Σποράδων να ενημερώνει σχετικά τους ελαιοκαλλιεργητές.

Κατά συνέπεια η έκταση εφαρμογής του προγράμματος δακοκτονίας έτους 2019 περιλαμβάνει όλες τις ελαιοκομικές περιοχές των Περιφερειακών Ενοτήτων Μαγνησίας και Β. Σποράδων.

Η Υπηρεσία έχει δώσει ήδη εντολή προς τον εργολάβο παγιδοθεσίας να προβεί στην εγκατάσταση ολόκληρου του δικτύου των δακοπαγίδων στις 26 Μαΐου, με συνέπεια εντός των πρώτων ημερών του Ιουνίου να είναι εφικτή η εκτίμηση του μεγέθους και η αξιολόγηση των χαρακτηριστικών της λευκής γενιάς του δακοπληθυσμού.

Κατά συνέπεια καλούνται οι ελαιοπαραγωγοί να μεριμνήσουν για τον καθαρισμό – κατεργασία του εδάφους των ελαιοκτημάτων τους, ώστε να είναι προσβάσιμος ο ελαιώνας στα συνεργεία του δολωματικού ψεκασμού. Επιπλέον, να παρακολουθούν τις αναγγελίες των εργολάβων, που θα αναρτούνται σε κεντρικά σημεία των οικείων Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων για το ημερήσιο πρόγραμμα των τοποθεσιών εφαρμογής των από εδάφους δολωματικών ψεκασμών, όπως και τις αντίστοιχες ανακοινώσεις Τύπου της Υπηρεσίας, προκειμένου να διευκολύνουν τη διέλευση των συνεργείων μέσα στα ελαιοκτήματά τους (ιδίως τα περιφραγμένα), αλλά και να παρευρίσκονται κατά την ημέρα του ψεκασμού, έτσι ώστε να επιτυγχάνεται με την ενεργή αρωγή τους η μέγιστη δυνατή αποτελεσματικότητα εφαρμογής των δολωματικών ψεκασμών.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου