ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Αντιπλημμυρικά έργα στη Σκιάθο

αντιπλημμυρικά-έργα-στη-σκιάθο-577197

Εργα πνοής και αίτημα ετών για το νησί

Στη φάση της υλοποίησης μπαίνει η κατασκευή σημαντικών αντιπλημμυρικών έργων στις περιοχές Τρούλος, Αχλαδιές, Κουκουναριές, Πλατανιάς – Αγ. Παρασκευή της Σκιάθου από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, καθώς το έργο δημοπρατείται μέσα στις επόμενες ημέρες. Ο συνολικός προϋπολογισμός του είναι 2.365.000 ευρώ και χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Το έργο αφορά στην αποκατάσταση των υδατορεμάτων και των χειμάρρων της Σκιάθου που επλήγησαν από τις πλημμύρες και την αντιπλημμυρική προστασία των παραρεμάτιων περιοχών. Τα προς εκτέλεση αντιπλημμυρικά έργα αφορούν γενικά στην εκτέλεση έργων διευθέτησης της κοίτης των υδατορεμάτων με την κατασκευή ορθογωνικών τάφρων από οπλισμένο σκυρόδεμα. Στην κατασκευή τεχνικών διάβασης από οπλισμένο σκυρόδεμα στις θέσεις υφιστάμενων οδών.

Στην επένδυση της κοίτης και των πρανών για την αποφυγή διαβρώσεων και υποσκαφών.Στην επένδυση των έργων διευθέτησης με πλάκες, στις θέσεις όπου αυτό κρίνεται απαραίτητο, ώστε οι κατασκευές να συμβαδίζουν με την αισθητική της περιοχής και τον οικότοπο Natura.Στην κατασκευή έργων συναρμογής για τη συναρμογή των νέων έργων με τα υφιστάμενα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου