ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Μαθήματα ζωής στη Σκιάθο

μαθήματα-ζωής-στη-σκιάθο-582084

Για πρώτη φορά εκτός Αθήνας και Θεσσαλονίκης το πρωτοποριακό πρόγραμμα Kids Save Lifes

Ενα διαφορετικό μάθημα, μάθημα ζωής θα παρακολουθήσουν σήμερα 238 μαθητές της ε’ και στ’ τάξης των 1ου και 2ου Δημοτικών Σχολείων Σκιάθου.

Οι λιλιπούτειοι μαθητές θα εκπαιδευτούν στην καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση στο πλαίσιο του πρωτοποριακού προγράμματος της Ελληνικής Εταιρείας Επείγουσας Προνοσοκομειακές Φροντίδας, Kids Save Lifes in Greek Schools, που πραγματοποιείται για πρώτη φορά σε σχολείο εκτός Αθήνας και Θεσσαλονίκης.

Ηδη από χθες το απόγευμα, στο νησί βρίσκονται έξι εκπαιδευτές της εταιρείας που θα αναλάβουν να μυήσουν τους μικρούς μαθητές σταμυστικά της ζωής και συγκεκριμένα πώς να σώσουν μια ζωή.

Τα μαθήματα καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης θα γίνουν ανά ομάδες μαθητών, από τις 9 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι, στις εγκαταστάσεις του 1ου Δημοτικού Σχολείου Σκιάθου. Τα μαθήματα ζωής θα γίνουν υπό την αιγίδα του Δήμου Σκιάθου και της Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του νησιού αλλά και του Κέντρου Υγείας Σκιάθου. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που έχει την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας και στόχος είναι να εκπαιδεύσει τους μαθητές στη διάσωση μιας ζωής που βρίσκεται σε κίνδυνο.

«Την ιδέα μας έδωσε διασώστης της Σκιάθου. Πρόκειται για μία πρωτοποριακή δράση την οποία αγκαλιάσαμε από την πρώτη στιγμή ως δήμος σε συνεργασία με το κέντρο υγείας Σκιάθου. Θεωρώ ότι είναι απαραίτητο τα παιδιά από αυτή την ηλικία να γνωρίσουν την αξία της ανθρώπινης ζωής και πρακτικές για να σώσουν έναν συνάνθρωπό τους και στόχος είναι να καθιερωθούν τέτοιου είδους προγράμματα στα σχολεία μας», ανέφερε ο πρόεδρος της Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σκιάθου, Νίκος Αναγνώστου.

Το πρόγραμμα έρχεται να συνδυαστεί και με την πρόσφατη προμήθεια από τη δημοτική αρχή Σκιάθου, τεσσάρων απινιδωτών που έχουν εγκατασταθεί σε κεντρικά σημεία του νησιού, όπως στο Δημαρχείο, το Κέντρο Υγείας αλλά και στο Αθλητικό Κέντρο. «Ο δήμαρχος και ως γιατρός έχει ιδιαίτερη ευαισθησία σε ζητήματα υγείας», σχολίασε ο κ. Αναγνώστου.

Για την υποδοχή της εξαμελούς ομάδας του προγράμματος όλο το νησί έγινε μία «αγκαλιά». Ο δήμος φροντίζει για τη φιλοξενία των έξι εκπαιδευτών, ενώ η εταιρεία ΑΝΕΣ διέθεσε δωρεάν εισιτήρια για τη μεταφορά τους στη Σκιάθο.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου