ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Το οικολογικό βραβείο «Green Key» στο Skiathos Palace

το-οικολογικό-βραβείο-green-key-στο-skiathos-palace-584822

Το διεθνές οικολογικό βραβείο Green Key απονεμήθηκε για μια ακόμη χρονιά στο ξενοδοχειακό συγκρότημα Skiathos Palace για την περίοδο 2019 – 2020 μετά την αξιολόγηση από την Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης (Ε.Ε.Π.Φ.), με συγκεκριμένα οικολογικά κριτήρια και απαιτήσεις.

Το πράσινο κλειδί είναι ένα διεθνές πρόγραμμα, που απονέμει σήμα οικολογικής ποιότητας σε τουριστικές μονάδες. Τα κριτήρια εστιάζονται στην περιβαλλοντική διαχείριση της τουριστικής μονάδας και στην περιβαλλοντική εκπαίδευση, καλύπτοντας τομείς που σχετίζονται με την κατανάλωση ενέργειας, την κατανάλωση νερού, τη διαχείριση των απορριμμάτων, τη χρήση προϊόντων προσωπικής καθαριότητας και απορρυπαντικών φιλικών προς το περιβάλλον, την ποιότητα της τροφής και των ποτών κ.ά.

Στο πλαίσιο της πολιτικής του ξενοδοχείου για την αποτελεσματικότερη προστασία του περιβάλλοντος και τη συνεχή αναβάθμιση των υπηρεσιών του, το συγκεκριμένο ξενοδοχειακό συγκρότημα έχει ήδη πιστοποιηθεί με διεθνή πιστοποιητικά περιβαλλοντικής διαχείρισης, παροχής ξενοδοχειακών υπηρεσιών και διαχείρισης ασφάλειας τροφίμων, καθώς και με το διεθνές σήμα Travelife.

«Το Skiathos Palace με συνέπεια και υπευθυνότητα επενδύει στην προστασία του περιβάλλοντος, επιλέγει δράσεις και πρακτικές, που συνεισφέρουν σε αυτό και φροντίζει να μεταφέρει το μήνυμα της οικολογικής συνείδησης όχι μόνο σε εργαζόμενους και πελάτες, αλλά και στην τοπική κοινωνία», αναφέρει η διοίκηση του ξενοδοχείου.

Βασικές αρχές του ολοκληρωμένου συστήματος περιβαλλοντικής διαχείρισης που αναπτύσσεται είναι η συνεχής βελτίωση της περιβαλλοντικής επίδοσης, η παρακίνηση των πελατών, των προμηθευτών και των λοιπών συνεργατών να συμβάλλουν στην προστασία του περιβάλλοντος και η πλήρης ενσωμάτωση περιβαλλοντικά φιλικών πρακτικών σε όλο το εύρος των δραστηριοτήτων και των υπηρεσιών που προσφέρονται.

Παράλληλα, δίνεται έμφαση στην ελαχιστοποίηση των στερών και υγρών αποβλήτων που παράγονται και στη συλλογή προς ανακύκλωση ή επαναχρησιμοποίησή τους όπου είναι εφικτό, στην ανάληψη πρωτοβουλιών συνεργασίας με άλλες επιχειρήσεις, οργανισμούς και την τοπική κοινωνία για την επίτευξη ευρύτερων περιβαλλοντικών στόχων.

Οι δράσεις ανακύκλωσης που υιοθετούνται από το Skiathos Palace περιλαμβάνουν τα υλικά χαρτί, πλαστικό, μέταλλο, σίδερα, γυάλινες φιάλες, χρησιμοποιημένο λάδι και παλιές ηλεκτρικές συσκευές. Επαναχρησιμοποίηση γίνεται σε χαρτί εκτυπωτών draft κ.λπ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου