ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Δυναμική παρουσία της Σκιάθου στην Ιταλία

δυναμική-παρουσία-της-σκιάθου-στην-ιτ-608729

Θετικά μηνύματα από τη συμμετοχή του Δήμου Σκιάθου στην έκθεση του Μιλάνου

Καθημερινές πτήσεις προγραμματίζονται το καλοκαίρι από Βενετία, Νάπολι, Τορίνο, Μπολόνια, Μπέργκαμο, Μιλάνο και Ρώμη στο αεροδρόμιο της Σκιάθου, με το νησί του Παπαδιαμάντη να αναπτύσσει δυνατή παρουσία στην Ιταλία.

Στο μεταξύ, ο Δήμος Σκιάθου συμμετείχε με δικό του περίπτερο στη διεθνή τουριστική έκθεση BIT, που πραγματοποιήθηκε από 10 έως και 12 Φεβρουαρίου στο Μιλάνο.

Η BIT 2019 έκλεισε θριαμβευτικά τις εργασίες της, διότι υπολογίζεται ότι περίπου 60.000 επισκέπτες παραβρέθηκαν στην έκθεση, ενώ συμμετείχαν 79 χώρες, μεταξύ αυτών 1.500 «hosted buyers», τουριστικά γραφεία, δημοσιογράφοι, όπως και 500 travel bloggers.

Πολύ μεγάλη η κίνηση στο περίπτερο των 20 τ.μ. της Σκιάθου, με τους επισκέπτες να είναι απόλυτα ενημερωμένοι για τον προορισμό. Στο Μιλάνο βρέθηκε ο δήμαρχος Σκιάθου κ. Δημήτρης Πρεβεζάνος, ο οποίος είχε σημαντικές συναντήσεις, όπως με τον δήμαρχο Μιλάνου κ. Guiseppe Sala, αλλά και τους αντιπροσώπους των αεροπορικών εταιρειών «Volotea», «Blue Panorama» οι οποίοι τον ενημέρωσαν πως τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο θα πραγματοποιούνται καθημερινές πτήσεις από Βενετία, Νάπολι, Τορίνο, Μπολόνια, Μπέργκαμο, Μιλάνο, Ρώμη προς το αεροδρόμιο Σκιάθου «Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης». Επιπλέον η Σκιάθος προβλήθηκε μέσω των social media λογαριασμών της BIT MILAN (facebook, twitter, instagram).

Ακόμα o δήμαρχος Σκιάθου παραχώρησε συνεντεύξεις στο marcopolo tv, όπως και στο επίσημο κανάλι της BIT MILAN.

Τέλος, πρέπει να σημειωθεί ότι η Σκιάθος για ακόμη μία φορά αναγνωρίστηκε από τους διοργανωτές ως ιστορικός εκθέτης, μετά τη συνάντηση του δημάρχου Σκιάθου με τον διευθυντή της BIT κ. Nello Martini, ανανεώνοντας το ραντεβού του νησιού για την BIT MILAN 2020, ενώ ταυτόχρονα θα συνεχιστούν οι δράσεις προβολής στην Ιταλία μέσω ειδικών workshop, αλλά και διαφημιστικών καταχωρήσεων στον ιταλικό έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο, με την πολύτιμη βοήθεια της συνεργάτιδας του Δήμου στην Ιταλία Ελένης Σαρρηκώστα.

Στενοί είναι οι δεσμοί που έχουν αναπτυχθεί με την Ιταλία σε τουριστικό και πολιτιστικό επίπεδο, με τον δήμαρχο της Σκιάθου Δημήτρη Πρεβεζάνο να επισκέπτεται τη γείτονα χώρα προκειμένου να παραστεί σε εκδηλώσεις αφιερωμένες στην ελληνική γλώσσα.

Συγκεκριμένα, ο δήμαρχος Σκιάθου Δημήτρης Πρεβεζάνος, μετά από πρόσκληση, βρέθηκε στις 8 Φεβρουαρίου στο πολιτιστικό κέντρο Palazzo Reale, όπου συζητήθηκε η συμβολή της ελληνικής γλώσσας στην ευρωπαϊκή κουλτούρα, ενώ στις 9 Φεβρουαρίου συμμετείχε σε εκδήλωση στο κρατικό Κλασικό Λύκειο «ERNESTO CAIROLI» στο Βαρέζε, που διοργανώθηκε από το Κλασικό Λύκειο, το Πανεπιστήμιο του Μιλάνου και την Πρεσβεία της Ελλάδας στην Ιταλία.

Ο κ. Πρεβεζάνος στον χαιρετισμό που απηύθυνε στην κατάμεστη αίθουσα του Λυκείου εξέφρασε τη συγκίνηση του που μία χώρα όπως η Ιταλία τιμά την παγκόσμια ημέρα ελληνικής γλώσσας, δήλωσε ιδιαίτερα υπερήφανος που από το νησί της Σκιάθου κατάγεται ο σπουδαιότερος Ελληνας συγγραφέας Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης και ευχαρίστησε τους διοργανωτές της σπουδαίας εκδήλωσης.

Επίσης μετά το πέρας της εκδήλωσης ο δήμαρχος Σκιάθου δήλωσε ιδιαίτερα συγκινημένος όχι μόνο για αυτή τη σημαντική πρωτοβουλία των διοργανωτών, αλλά και για το γεγονός ότι ακούστηκε ο ελληνικός εθνικός ύμνος στην αίθουσα του Κλασικού Λυκείου στο Βαρέζε.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου