ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Ο ελληνικός εθνικός ύμνος σε Λύκειο της Ιταλίας

ο-ελληνικός-εθνικός-ύμνος-σε-λύκειο-τη-618147

Ο δήμαρχος Σκιάθου Δημήτρης Πρεβεζάνος παραβρέθηκε σε εκδηλώσεις με επίκεντρο την ελληνική γλώσσα

Στενοί δεσμοί συνδέουν το νησί του Παπαδιαμάντη με την Ιταλία, με τον δήμαρχο της Σκιάθου Δημήτρη Πρεβεζάνο να επισκέπτεται τη γείτονα χώρα προκειμένου να παραστεί σε εκδηλώσεις αφιερωμένες στην ελληνική γλώσσα.

Στις 9 Φεβρουαρίου γιορτάστηκε η παγκόσμια ημέρα ελληνικής γλώσσας και ελληνικής λογοτεχνίας, η οποία είναι παράλληλα και ημέρα μνήμης του εθνικού μας ποιητή Διονύσιου Σολωμού.

Με αφορμή τη σπουδαία ημέρα, ο δήμαρχος Σκιάθου Δημήτρης Πρεβεζάνος μετά από πρόσκληση παραβρέθηκε στις 8 Φεβρουαρίου στο πολιτιστικό κέντρο Palazzo Reale, όπου συζητήθηκε η συμβολή της ελληνικής γλώσσας στην ευρωπαϊκή κουλτούρα, ενώ στις 9 Φεβρουαρίου συμμετείχε σε εκδήλωση στο κρατικό Κλασικό Λύκειο «ERNESTO CAIROLI» στο Βαρέζε Ιταλίας, που διοργανώθηκε από το Κλασικό Λύκειο, το Πανεπιστήμιο του Μιλάνο και την Πρεσβεία της Ελλάδας στην Ιταλία.

Ο κ. Πρεβεζάνος στον χαιρετισμό που απηύθυνε στην κατάμεστη αίθουσα του Λυκείου εξέφρασε τη συγκίνηση του που μία χώρα όπως η Ιταλία τιμά την παγκόσμια ημέρα ελληνικής γλώσσας, δήλωσε ιδιαίτερα υπερήφανος που από το νησί της Σκιάθου κατάγεται ο σπουδαιότερος Ελληνας συγγραφέας ο Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης και ευχαρίστησε τους διοργανωτές αυτής της σπουδαίας εκδήλωσης.

Επίσης μετά το πέρας της εκδήλωσης ο δήμαρχος Σκιάθου δήλωσε ιδιαίτερα συγκινημένος όχι μόνο για αυτή τη σημαντική πρωτοβουλία των διοργανωτών, αλλά και για το γεγονός ότι ακούστηκε ο ελληνικός εθνικός ύμνος στην αίθουσα του Κλασικού Λυκείου στο Βαρέζε Ιταλίας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου