ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Ασπρισαν οι ψηλότερες κορυφές των Σποράδες

ασπρισαν-οι-ψηλότερες-κορυφές-των-σπο-668997

Συνεχίστηκαν η βροχόπτωση και το τσουχτερό κρύο, χωρίς να αναφερθούν προβλήματα

Μικρότερη ήταν η ένταση των καιρικών φαινομένων στα νησιά των Βορείων Σποράδων, όπου σημειώθηκαν βροχοπτώσεις, τσουχτερό κρύο και αραιή χιονόπτωση στα ψηλότερα σημεία του ορεινού όγκου των νησιωτικών περιοχών.

Το πρώτο χιόνι του φετινού χειμώνα έπεσε στην κορυφή του όρους Δέλφι της Σκοπέλου που άσπρισε, χωρίς ωστόσο να σημειωθούν προβλήματα. Ο δήμαρχος Σκοπέλου Χρήστος Βασιλούδης ανέφερε ότι δεν σημειώθηκε χιονόπτωση σε χαμηλότερο υψόμετρο, αλλά διατηρήθηκε το τσουχτερό κρύο στο νησί.

Το πρώτο χιόνι έπεσε και στα ορεινά του νησιού του Παπαδιαμάντη τη Σκιάθο, αλλά σε περιορισμένη ακτίνα και χωρίς προβλήματα. Όπως ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο αντιδήμαρχος Κώστας Γιαννίτσης η αραιή χιονόπτωση που σημειώθηκε προχθές το βράδυ εκτεινόταν από τον Αγιο Αντώνιο μέχρι τον Αγιο Κωσνταντίνο, στα ψηλότερα σημεία του ορεινού όγκου του νησιού, ενώ το ύψος του χιονιού δεν ξεπέρασε τα 2 εκατοστά.

Ασπρισε εξάλλου και η ψηλότερη κορυφή του Γέρακα στην Αλόννησο, αλλά το λεπτό στρώμα χιονιού διατηρήθηκε πολύ λίγο λόγω της βροχόπτωσης που ακολούθησε. Σύμφωνα με την ενημέρωση του αντιδημάρχου Αγγελου Αργυρίου στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, η κατάσταση επιφυλακής συνεχίζεται προκειμένου να αντιμετωπιστεί έγκαιρα κάθε πιθανό πρόβλημα.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου