ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Ενημερωτικά σεμινάρια στα νησιά των Σποράδων

ενημερωτικά-σεμινάρια-στα-νησιά-των-σ-674040

Δράσεις πρόληψης και ενημέρωσης πραγματοποιούνται σε τακτά διαστήματα στα νησιά των Βορείων Σποράδων προκειμένου να βοηθηθεί ο τοπικός πληθυσμός.

Σεμινάριο για την καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση πραγματοποιήθηκε σε αυτό το πλαίσιο στη Σκόπελο στον χώρο του «Ορφέα» από τη Λέσχη Εθελοντών Βόλου Επι.ΖΩ σε συνεργασία με τον σύλλογο υποστήριξης χρόνιων ασθενών «Φάρος Σκοπέλου».

Οι συμμετέχοντες στο σεμινάριο έλαβαν τις βασικές γνώσεις σχετικά με την καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση -Bls/Aed.Erc, την πλάγια θέση ασφάλειας, την πνιγμονή από ξένο σώμα, σε θεωρητικό επίπεδο και παράλληλα είχαν την ευκαιρία της πρακτικής εφαρμογής αυτών, υπό την καθοδήγηση του εισηγητή του σεμιναρίου Πέτρου Γαβαλά.

Οι ενημερωτικές πρωτοβουλίες πάνω σε θέματα υγείας συγκεντρώνουν πάντα πυκνό ακροατήριο και γι αυτό τον λόγο δίνεται η ανάλογη έμφαση από τους τοπικούς φορείς και συλλόγους.

Στο μεταξύ, η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης βάση ετοιμότητας Σκιάθου ενημέρωσε τους καθηγητές του Γυμνασίου Σκιάθου για την παροχή πρώτων βοηθειών, ευχαριστώντας τους για την πρόσκληση που απηύθυναν. Οι συμμετέχοντες ενημερώθηκαν σχετικά με περιστατικά που ενδεχόμενος αντιμετωπίσουν στον χώρο του σχολείου όπως, ανακοπή, λιποθυμία, επιληψία, αιμορραγίες, κατάγματα, πνιγμονή, καθώς και το τι θα πρέπει να περιέχει ένα φαρμακείο σχολείου.

Επίσης ο σύλλογος υποστήριξης καρκινοπαθών και βαριά ασθενών «Φάρος Σκοπέλου» με τη συνεργασία του Κέντρου Κοινότητας Αλοννήσου πραγματοποίησε το προηγούμενο διάστημα δημόσια παρουσίαση του έργου, των δράσεων και των παρεχόμενων υπηρεσιών του στον χώρο της αίθουσας εκδηλώσεων του Δημαρχείου Αλοννήσου, στο πλαίσιο της προσπάθειας διεύρυνσης των παρεχόμενων υπηρεσιών του συλλόγου και στο γειτονικό νησί της Αλοννήσου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου