ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Συγκροτείται διαδημοτικός σύνδεσμος τεχνικής υποστήριξης έργων

συγκροτείται-διαδημοτικός-σύνδεσμος-679582

Ενώνουν τις δυνάμεις και στέλνουν μήνυμα διαδημοτικής συνεργασίας οι Δήμοι Ζαγοράς – Μουρεσίου και Αλοννήσου, δημιουργώντας Διαδημοτικό Σύνδεσμο Τεχνικής Υπηρεσίας.

Οι δύο Δήμοι που αντιμετωπίζουν κοινά προβλήματα με την υποστελέχωση των επιμέρους Τεχνικών τους Υπηρεσιών που τους καθιστά αδύναμους να υποστηρίξουν την μελέτη και την εκτέλεση των Τεχνικών τους έργων, προχωρούν στη δημιουργία ενός Διαδημοτικού συνδέσμου τεχνικής υπηρεσίας για τη μελέτη, εκτέλεση και συντήρηση των κάθε είδους τεχνικών τους έργων, με στόχο την έγκαιρη, οικονομική και άριστη από επιστημονικής απόψεως πραγματοποίησής τους.

«Η ορεινότητα ή η νησιωτικότητα μικρών Δήμων μπορεί στο παρελθόν να αποτελούσε τροχοπέδη στην ανάπτυξη, λόγω μη εφαρμογής οριζόντιων εθνικών πολιτικών. Στον Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου αρνηθήκαμε να χαμηλώσουμε τον πήχη της προσπάθειας και με προγραμματικές συνεργασίες, όπως με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, αξιοποιήσαμε χρηματοδοτικά εργαλεία, αναζητήσαμε νέους πόρους, προγράμματα και δράσεις» αναφέρει ο Δήμαρχος Ζαγοράς – Μουρεσίου Παναγιώτης Κουτσάφτης.

Ο ίδιος υπογραμμίζει παράλληλα ότι «κάνουμε ένα ακόμη βήμα για να αντιμετωπίσουμε την υποστελέχωση υπηρεσιών μας που προκύπτει κυρίως από την αδιαφορία της Πολιτείας να θεσμοθετήσει ουσιαστικά κίνητρα για προσλήψεις σε μειονεκτικές περιοχές. Σε συνεννόηση με τον Δήμο Αλοννήσου, ενώνουμε δυνάμεις, αξιοποιούμε το νέο θεσμικό πλαίσιο των ΟΤΑ και συστήνουμε έναν διαδημοτικό σύνδεσμο Τεχνικής Υπηρεσίας, από την λειτουργία του οποίου μόνο οφέλη θα προκύψουν».

«Είναι πολύ σημαντική η δημιουργία του Συνδέσμου καθώς θα δώσει λύσεις στα προβλήματα υποστελέχωσης που αντιμετωπίζουμε. Η συνεργασία είναι επιβεβλημένη και πιστεύουμε πως μπορεί να αποτελέσει πιλότο και για άλλες συνέργειες και με άλλους Δήμους», σημείωσε με τη σειρά του ο Δήμαρχος Αλοννήσου κ. Πέτρος Βαφίνης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου